DESTIGMATIZUJ LOKALNO – Svetski omladinski talas

Udruženje Svetski omladinski talas organizuje projekat DESTIGMATIZUJ LOKALNO od petka 28. maja do nedelje 30. maja, uživo, sa ograničenim brojem posetilaca, poštujući epidemiološke mere.
DESTIGMATIZUJ LOKALNO

DESTIGMATIZUJ LOKALNO se održava po prvi put ove godine. Tokom tri dana projekta, učesnici će imati prilike da na edukativnim radionicama steknu znanja, ali i izraze svoje mišljenje o temama koje se u našem društvu ponekad smatraju za tabu.

Izbor teme ima za cilj predupređivanje društvene osude i podsticanje kako na razumevanje okoline, tako i na rad na sebi. Organizator projekta, udruženje Svetski omladinski talas je imalo želju da u projekat uključi i pripadnike nekih marginalizovanih društvenih grupa i time podstakne toleranciju i raznovrsnost među učesnicima. Osim edukativnog dela, projekat će obogatiti i kulturno zabavne manifestacije.

Kalendar projekta DESTIGMATIZUJ LOKALNO:

Prvi dan – petak 28. maj:

  • 18.00 – 20.00 – Svečana ceremonija otvaranja

Drugi dan – subota 29. maj:

  • 10.00 – 14.00 – Radionice
  • 14.00 – 16.00 – Slobodno vreme
  • 16.00 – 20.00 – „Kulturizuj“- kreativni vašar

Treći dan – nedelja 30. maj:

  • 10.00 – 14.00 – Radionice
  • 14.00 – 16.00 – Slobodno vreme
  • 16.00 – 19.00 – Krstarenje; Ceremonija zatvaranja

Učesnici se mogu prijaviti za jednu od tri radionice – „Diskonekcija“, „Detoksikacija“ i „Destigmatizacija“, a broj mesta po radionici je ograničen. Prijave su otvorene do 25. maja u ponoć, a vrše se na ovom linku.

O organizatoru:

Svetski omladinski talas (SOT) je omladinsko neprofitno i nevladino udruženje osnovano 2005. godine sa idejom povezivanja mladih na lokalnom i globalnom nivou, njihovim udruživanjem i razvojem. Kroz svoje delovanje podstiče mlade da uče i razvijaju se, dele svoje znanje i iskustva, i daju doprinos zajednici.

Svetski omladinski talas deo je SOrCE mreže (Students Organising Conferences Everywhere), koja okuplja organizatore partnerskih konferencija namenjenih mladima iz Norveške, Nemačke, Slovenije, Rumunije, Tunisa i Pakistana.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: