Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija – BIMUN 2022.

Nakon 18 uspešno organizovanih međunarodnih konferencija (2004-2021), BIMUN ima veliki ugled među uspešnim studentima i kod značajnih institucija i međunarodnih organizacija. BIMUN je postao jedna od najprestižnijih konferencija Modela UN u Evropi i okuplja ambiciozne studente i srednjoškolce iz celog sveta.
BIMUN 2022

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije priprema 19. međunarodnu omladinsku konferenciju „BEOGRADSKI MEĐUNARODNI MODEL UJEDINJENIH NACIJA – BIMUN 2022„, koja će se održati u Beogradu od 11. do 15. maja 2022. godine.

BIMUN mladim delegatima pruža mogućnost da u praksi bolje upoznaju aktuelna međunarodna pitanja i načine njihovog rešavanja u okviru UN, da primenjuju osnovna diplomatska načela, kao i doprinosi razvijanju njihovih ličnih veština (javnog nastupa, pregovaranja, vođenja debate i postizanja kompromisa). Studenti i srednjoškolci preuzimaju uloge diplomata UN, predstavljaju različite zemlje i raspravljaju o aktuelnim svetskim temama, u skladu sa procedurom UN. BIMUN 2022 biće prilika za nova iskustva, diplomatske debate i povezivanje mladih lidera iz Srbije i drugih zemalja. Radni jezik BIMUN konferencije je engleski.

Konferencija „Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija – BIMUN 2022“ (11 – 15. maj 2022), biće fokusirana na aspekte teme: „Globalno partnerstvo i solidarnost u izgradnji mira i održive budućnosti„.

Na konferenciji će biti akademska simulacija zasedanja organa UN na sledeće teme:

  • Savet bezbednosti UN: Implikacije pandemije Covid-19 na međunarodni mir i bezbednost
  • Savet za ljudska prava UN: Ljudska prava i rodna ravnopravnost
  • Populacioni fond Ujedinjenih nacija (UNFPA): Uticaj demografskih promena na mlade i jačanje demografske otpornosti
  • Skupština UN za životnu sredinu (UNEA): Čuvanje zdrave planete za prosperitet svih
  • Agencija UN za izbeglice (UNHCR): Pronalaženje trajnih rešenja za izbeglice
  • Generalna skupština UN  – Treći komitet (JUNIOR): Implementacija strategije UN za mlade „Mladi 2030”
  • Krizni komitet Saveta bezbednosti (Studenti): Situacija u Avganistanu

Do sada je 4.411 uspešnih studenata iz 79 države učestvovalo na osamnaest BIMUN konferencija. Pozivamo ambiciozne mlade da se pridruže i planiraju učešće na BIMUN 2022.

Prijave traju do 10. aprila 2022. godine. Broj mesta je ograničen – prijavite se na vreme!

Za više informacija o konferenciji BIMUN 2022 i proceduri prijave za određeni komitet posetite sajt: www.bimun-unaserbia.org.

Aktuelnosti o BIMUN 2022 možete videti na društvenim mrežama BIMUN projekta: Facebook, Instagram i Twitter.

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: