Najviše posla za kuvare i hostese – Sezoncima do 1.200 evra mesečno

Studenti i nezaposleni ovog proleća i leta imaće priliku da mesečno zarade više od 35.000 dinara u Srbiji, pa sve do 1.200 evra u inostranstvu.

Ovog leta srpskim sezoncima biće teže da se zaposle u Crnoj Gori zbog zakona koji ograničava zapošljavanje stranaca, ali posla će biti u drugim zemljama u okruženju i u samoj Srbiji.

U omladinskim zadrugama kažu da se tokom letnjih meseci najviše traže mladi za rad u ugostiteljskim objektima. Angažman će najlakše pronaći devojke, jer se najviše traže promoterke brendova i hostese.

– Čim krene lepo vreme, traže se konobari, šankeri i devojke za promocije. Dnevnica za hostese je od 2.500 do 3.000 dinara, a rade svega tri-četiri sata. Potrebni su i momci za pakovanja, deklaracije, utovar i istovar. Njihove satnice idu od 150 do 200 dinara – kažu u jednoj omladinskoj zadruzi.

9b34cab1d8f25d8adc92c1ebc331daf1
Izvor: Blic

Traže se i administrativni radnici za unos podataka, kao i radnici u kol-centrima, s tim što je za ovaj posao mali odziv jer je potrebno znanje jezika.

Načini da nađete sezonski posao u inostranstvu su različiti. Jedni idu preko agencija, drugi preko studentskih udruženja, treći se direktno javljaju na inostrane oglase, a mnogi putuju na crno.

– Najveću zaradu u inostranstvu imaju kuvari – i do 1.200 evra. Najviše se traže za rad na Hrvatskom primorju, u Grčkoj, ali i u Mađarskoj. Uz platu, svima je obezbeđen smeštaj i hrana. Poželjno je da govore ruski, nemački ili italijanski, a engleski se podrazumeva – kažu u jednoj agenciji za zapošljavanje.

KOPAČIMA 2.000 DINARA DNEVNO

Ponuda sezonskih poslova na njivama uskoro će biti u jeku. Najviše se traže radnici u ratarstvu, a potom u voćarstvu, vinogradarstvu i povrtarstvu. Uvek su potrebni i berači jagoda, malina i kupina. Ovi poslovi plaćaju se do 1.600 dinara dnevno, dok teži poslovi, poput kopanja i vađenja panjeva, donose i do 2.000 dinara dnevno.

Foto: ilustracija

Izvor: Blic

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: