Vršac: Konkurs za materijalnu pomoć studentima i učenicima

Opština Vršac raspisala je Konkurs za dodelu materijalne pomoći studentima i učenicima srednjih škola sa područja opštine Vršac za 2016. godinu. Prijave su otvorene do 26. janura.

Pravo na dodelu pomoći imaju učenici i studenti koji studiraju na teritoriji Republike Srbije, a koji imaju prebivalište u opštini Vršac.

Učenici i učenice srednjih škola koji mogu da konkurišu treba da imaju u prethodnoj školskoj godini prosek ocena 5,00 a ukupan mesečni prihod po članu zajedničkog domaćinstva ostvaren u prethodna tri meseca da iznosi najviše 15.000,00 dinara.

Uslov za studente i studentkinje prve godine je prosečna ocena 5,00 u četvrtoj godini srednje škole, a za studente druge i ostalih godina studija – najmanja prosečna ocena 8,00 za školsku 2014/2015. godinu.

Tekst konkursa, dodatne informacije o uslovima i potrebnoj dokumentaciji, kao i obrazac za prijavu, mogu se pronaći na znavničnoj internet prezentaciji opštine Vršac.

Materijalna pomoć će biti dodeljena za 15 studenata prve godine fakulteta, 30 studenata druge i ostalih godina fakulteta i 35 učenika srednjih škola.

Izvor: RTV

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: