U Karlovcima raspisan konkurs za stipendiranje studenata

Komisija za dodelu stipendija u Sremskim Karlovcima raspisala je konkurs za stipendiranje studenata, na koji oni treba da se prijave do 10. novembra.

Pravo na stipendiju imaju redovni studenti visokoškolskih ustanova čiji su osnivači Republika Srbija ili Autonomna Pokrajina Vojvodina, uz uslove da su upisali jednu od godina osnovnih ili diplomskih akademskih studija, studiraju na teret budžeta, imaju prosečnu ocenu najmanje 9,00, nisu obnavljali nijednu godinu, da su položili ispite iz prethodnih godina i imaju prebivalište na teritoriji Sremskih Karlovaca najmanje tri godine.

Uz prijavu kandidati treba da dostave uverenje o upisanom zimskom semestru, da studiraju na teret buyeta, o visini prosečne ocene tokom studija i da su položeni svi ispiti iz prethodne godine s brojem ESPB-a te da tokom studija nisu obnavljali godinu. Osim toga, treba da podnesu fotokopiju indeksa, dokaz o prebivalištu, kao i izjavu podnosioca prijave overenu u opštini ili kod javnog beležnika, da nisu korisnici stipendije po Zakonu o učeničkom i studentskom standardu, odnosno, ukoliko postane korisnik, da će se odreći stipendije na koju ostvari pravo po opštinskoj Odluci o stipendiranju studenata.

Obrazac prijave i izjavu kandidati mogu preuzeti u Opštinskoj upravi, na Trgu Branka Radičevića 1, a više informacija saznati na zvaničnom sajtu opštine http://sremskikarlovci.rs/.

Prijave na konkurs se dostavljaju u zatvorenoj koverti na adresu: Opština Sremski Karlovci, 21205 Sremski Karlovci, Trg Branka Radičevića 1, s napomenom „Prijava na konkurs za dodelu stipendija studentima“.

Studentima koji budu odabrani na konkursu, stipendije će biti isplaćivane počev od 1. decembra ove godine do 30. novembra 2018, s izuzetkom jula i avgusta.

Izvor: Dnevnik.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: