Stipendija Zadužbine Studenica za školsku 2016/2017. godinu

Zadužbinu Studenica osnovali su Srbi iz Amerike sa ciljem da pomognu obrazovanje mladih talenata u Otadžbini. Nadahnuti primerom prvog srpskog prosvetitelja, Svetog Save, osnivači smatraju da je obrazovanje najvažnija stvar u napretku svakog naroda.

Kako bi se prijavili za stipendiju, studenti su u obavezi da popune elektronsku prijavu koja je dostupna na našem sajtu, na stranici „Projekti“: http://www.studenica.org/
Tu će ujedno pronaći sve dodatne podatke vezane za konkurs.

Konkurs traje od 01. do 30. oktobra 2016. godine.

Za stipendiju se mogu prijaviti isključivo studenti državnih Univerziteta u Srbiji i to sa završnih godina osnovnih studija (poslednje dve godine redovnih studija). Mogu se prijaviti i studenti Master studija ali prednost imaju studenti osnovnih studija.

Studenti koji budu odabrani biće u obavezi da potpišu Ugovor o stipendiranju i da tom prilikom Zadužbini Studenica dostave sledeća dokumenta:

  • Potvrdu o upisu školske 2016/2017 godine;
  • Potvrdu o proseku ocena na dosadašnjim studijama;
  • Kopiju krštenice Srpske pravoslavne crkve;
  • Potvrdu o zaposlenju roditelja + ukoliko je moguće, dokazati da li student živi sa roditeljima ili ne (npr. potvrda studentskog doma);
  • CV i
  • Fotokopije diploma/pohvala vezano za uspehe tokom studija, kao i diplome sa volontiranja, kurseva, učešća na projektima, poznavanja stranog jezika.

Rezultati konkursa biće objavljeni do 01. decembra 2016. godine na sajtu Zadužbine Studenica www.studenica.org

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: