Ruma: Javni poziv za dodelu studentskih stipendija

Opština Ruma raspisala je javni poziv za dodelu 100 studentkih stipendija za akademsku 2016/2017. godinu. Rok za prijavu je 4. novembar.

Za stipendije mogu konkurisati studenti i studentkinje koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Ruma najmanje godinu dana pre podnošenja zahteva i školuju se na teret budžeta Republike Srbije.

Kandidati i kandidatkinje treba da imaju prosečnu ocenu svih položenih ispita 8,00, da tokom studija nisu gubili godinu, kao i da su prema nastavnom planu i programu položili sve ispite iz prethodnih godina studija.

Ukupno će biti dodeljeno 30 stipendija studentima prve godine studija prvog stepena – osnovne akademske ili osnovne stukovne studije, 55 stipendija studentima od druge do poslednje godine studija prvog stepena – osnovne akademske ili osnovne strukovne studije, i 15 stipendija studentima drugog stepena studija – master.

Detaljnije informacije o uslovima, potrebnoj dokumentaciji i načinu prijave mogu se pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji Opštine Ruma.

Izvor: RTV

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: