Program stipendiranja studenata – jesen 2017.

Evropski pokret FUTURIS, u skladu sa svojim ciljevima promovisanja važnosti sekundarnog obrazovanja kod omladine, u saradnji sa Obrazovnim centrom EQUILIBRIO organizuje i tokom jeseni 2017. Program stipendiranja studenata beogradskih fakulteta i visokih strukovnih škola.

Program stipendiranja studenata – jesen 2017. osmišljen je tako da zainteresovanim studentima beogradskih fakulteta i visokih strukovnih škola omogući pohađanje PREMIUM kurseva stranih jezika, jezičkih radionica i specijalizovanih seminara, uz izdavanje i overu zvaničnih uverenja i sertifikata.

Pravo na konkurisanje imaju studenti koji do sada nisu koristili ovaj vid stipendije u prethodnim Programima stipendiranja studenata.

Program počinje u novembru 2017. i traje 3 meseca. Nastava se održava radnim danima (u popodnevnim i večernjim terminima) ili vikendom (u dnevnim terminima). Pohađanje PREMIUM kursa stranog jezika je obavezno, dok su radionice i seminari fakultativni.

Ukoliko se student upisuje na jezik koji je već učio, ulaznim testiranjem biće precizno utvrđen trenutni nivo njegovog predznanja i shodno tome biće upisan na odgovarajući nivo učenja. Ulazno testiranje podrazumeva izradu pismenog testa koji obuhvata gramatičke i leksičke jedinice određenog jezika i radi se isključivo u prostorijama Centra EQUILIBRIO.

Ovog proleća imaćete priliku da naučite jedan od sledećih jezika: engleskog,  nemačkog, španskog,  italijanskog,  norveškog,  švedskog,  ruskog,  francuskog, portugalskog  i arapskog jezika. Uz učenje stranog jezika imaćete mogućnost da prisustvujete i kreativnim jezičkim radionicama, da upoznate kulture stranih zemalja, da naučite kako se piše CV na engleskom i nemačkom jeziku, a kako se piše aplikacija za master studije na engleskom i nemačkom, saznaćete nešto više o tehnikama učenja i o međunarodno priznatim ispitima.

Student kome bude odobren zahtev za stipendiju u obavezi je da redovno pohađa kurs stranog jezika i da polaže završni pismeni i usmeni ispit. Prisustvo na minimum 80% nastave, kao i položeni završni ispiti, uslovi su za izdavanje zvaničnog sertifikata Centra EQUILIBRIO.

OPŠTE INFORMACIJE:

  • Početak Programa je u novembru 2017.
  • Trajanje Programa je 3 meseca
  • Ukupan fond Programa je 60 školskih časova (nastava + radionice i seminari)
  • Tempo rada je dva puta nedeljno po 75 minuta ili jednom nedeljno po 150 minuta (blok nastava)
  • Termini za održavanje nastave su popodnevni i večernji (radnim danima) i dnevni (vikendom)
  • Obezbeđen je rad u malim, mentorskim grupama polaznika

LOKACIJE ZA ODRŽAVANJE NASTAVE:

  • Nastavni centar Vukov spomenik, Ivankovačka 20A
  • Nastavni centar Tašmajdan, Svetozara Ćorovića 15
  • Nastavni centar Vračar, Mileševska 9 (kod Kalenić pijace)
  • Nastavni centar Novi Beograd, Narodnih heroja 49 (kod Geneks kule, u neposrednoj blizini Studentskog grada)

Detaljne informacije o programu, uslovima i načinu prijaviljivanja možete pročitati na: www.stipendijezastudente.com

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: