Požarevac raspisao konkurs za stipendije

Gradsko veće Požarevca raspisalo je konkurs za dodelu 65 studentskih stipendija za školsku 2017/2018. godinu, u iznosu od 10.000 dinara.

Za studente koji se školuju na osnovnim studijama dodeliće se 52 stipendije, za deficitarna zanimanja, među kojima su: profesori matematike, fizike, hemije,biologije, informatike, razredne nastave, violine i etnomuzikologije.

Deficitarna su i zanimanja: inženjer elektrotehnike, građevine, mašinstva, informatike, poljoprivrede, šumarstva, rudarstva, saobraćaja, arhitekture i forenzike, vaspitač, filolog nemačkog, arapskog i kineskog jezika, farmaceut, diplomirani pravnik i ekonomista, politikolog, lekar opšte prakse, stomatolog, rendgenolog i doktor veterine.

Dodeliće se i 13 stipendija za studente mastera i doktorskih studija, bez obzira na usmerenje. Prema pravilniku konkursa, stipendije će se dodeliti prema godini studija i dosadašnjem uspehu, uz ostvarenu prosečnu ocenu od najmanje 7,50. Prijave i dokumentaciju treba dostaviti Gradskoj upravi, u Drinskoj ulici broj 2 u Požarevcu, do 15. novembra.

 
Trajanje: 2  semestra
 
Nivo studija: Osnovne studije, Master studije, Doktorske studije
Oblast studija: Biološke nauke, Fizika, Hemija, Matematika, Ekonomija, bankarstvo i finansije, Pravo, Političke nauke, Pedagoške nauke, Medicina, Stomatologija, Farmacija, Elektrotehnika, Informacione tehnologije, Rudarstvo i geološko inženjerstvo, Saobraćaj, Arhitektura, Inženjerstvo, Veterina, Filologija, Muzička umetnost
SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: