Kikinda: Konkurs za studentske stipendije

Opština Kikinda raspisala je Javni konkurs za dodelu stipendija studentima koji su u toku školovanja ostvarili izuzetne rezultate, kao i studentima slabijeg materijalnog stanja. Prijave su otvorene do 15. januara 2016. godine.

Na konkurs mogu da se prijave državljani Republike Srebije sa prebivališem ili boravištem na teritoriji opštine Kikinda.

Pravo na dobijanje stipendija imaju studenti i studentkinje koji su upisali prvu godinu studija i koji ispunjavaju jedan od sledećih uslova: da su dobitnici titule „Učenik generacije“ u srednjoj školi u da su upisali fakultet na teret budžeta, da su članovi MENSE i da su završili prethodnu godinu školovanja sa najmanje prosečnom ocenom 4,50, da su na prijemnom ispitu na odabranom fakultetu ostvarili prvo mesto.

Lista potrebnih dokumenata, kao i uslovi za podnosioce zahteva za dobijanje stipendije na osnovu slabijeg materijalnog stanja, mogu se pronaći ovde.

Konkursa dokumentacije predaje se Komisiji za dodelu stipendija Opštine Kikinda na pisarnici Uslužnog centra ili preporučenom poštom na adresu: Opština Kikinda – Konurs za dodelu stipendija, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda.

Foto: ilustracija

Izvor: RTV

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: