Volonterska akcija „Pomoć i podrška deci migrantima“

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata poziva studente završnih godina Učiteljskog, Filozofskog, Filološkog, Medicinskog i Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju da se uključe u akciju volontiranja u radu sa decom migrantima. Rok za prijavu je 04.09.2015. u 12h.

Ovu akciju organizovalo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, imajući u vidu aktuelnu situaciju velikog broja dece i porodica migranata koji su se zatekli u Republici Srbiji, kao i neophodnost koordinisanog delovanja u pružanju potrebne pomoći i podrške u toku njihovog boravka na teritoriji naše zemlje.

Akcija bi obuhvatila aktivnosti/radionice sa decom predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, koje bi bile realizovane dva puta u toku dana, odnosno u terminima od 9 do 12 časova i od 15 do 18 časova (pojedinačna aktivnost od 45 –  60 minuta).

Aktivnosti bi se obavljale u parku kod autobuske stanice Lasta, zatim u parku kod Ekonomskog fakulteta i na Miksalištu (Mikser house).

Na ovom prostoru migranti se zadržavaju 2-3 dana i u proseku se tu nalazi na dnevnom nivou od 50 do 100 dece.

Radi detaljnog planiranja i sprovođenja aktivnosti, potrebno je utvrditi broj zainteresovanih volontera koji bi mogli da doprinesu kvalitetnom osmišljavanju i realizaciji igara i aktivnosti sa decom.

Ovo je prilika da se studenti, u skladu sa svojim humanističkim opredeljima i stručnim kompetencijama, angažuju u cilju zaštite najboljeg interesa i podrške dečjoj dobrobiti, kao i da steknu dragoceno radno iskustvo u radu sa decom.

Planirano je da se sa volonterskim aktivnostima otpočne u toku druge nedelje septembra.

CV i motivaciono pismo poslati na: prijava@razvojkarijere.bg.ac.rs, u cc staviti: Pomoć i podrška deci migrantima

Izvor: Centar za razvoj karijere

 

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: