Studenti devet dana pod šatorima na Velikom ratnom ostrvu

Na Velikom ratnom ostrvu od 14. do 22. avgusta biće organizovan deveti studentski eko kamp „Sačuvajmo Dunav“. Na konkurs mogu da se prijave svi studenti iz Srbije, bilo sa državnih ili privatnih fakulteta.

Na kraju, 25 odabranih studenata imaće priliku da provede devet dana u netaknutom rezervatu prirode. Kroz zanimljiva predavanja, studije slučaja, praktičan rad i nezaobilaznu zabavu kamperi će upoznati svoje prirodno okruženje, različite aspekte životne sredine, probleme zagađenja vode i uticaja na okolinu. Oni će steći znanje kako svako ponaosob može doprineti lepšem i čistijem Dunavu i potencijalnom razvoju turizma na slivu.

Ove godine predavanja će biti bazirana na studiji slučaja na temu Velikog ratnog ostrva, a biće organizovano i takmičenje – Studija slučaja na zadatu temu, gde će najbolji biti nagrađeni.

Kako kažu organizatori, avanturisti mogu da ponesu frizbi, lopte i ostale sportske rekvizite, ili muzičke instrumente, kao na primer gitaru.

Svim učesnicima kampa je obezbeđen smeštaj u šatorima i ishrana u okviru eko kampa. Obezbeđeni su i toaleti sa tuševima, a studentima se, osim vreće za spavanje i baterijske lampe, savetuje da ponesu i kompet za prvu pomoć.

Rok za prijavu na konkurs je 29. jul.

Foto: M. Jošida / RAS Srbija

Izvor: www.blic.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: