Prijave za volonterski kamp iz oblasti arheologije u Kupinovu

Udruženje „Zeleni pogled", Opština Pećinci i Mladi istraživači Srbije od 11. do 24. septembra organizuju međunarodni volonterski kamp "Grad sremskih despota" u Kupinovu.

Program je namenjen studentima i studentkinjama arheologije i mladima koji se posebno interesuju za ovu oblast, a volonteri i volonterke će se pridružiti timu arheologa i nastaviti iskopavanja na terenu koja su rađena tokom volonterskih kampova u prethodne dve godine.

Iskopavanja će se odvijati u bazi etno kuće u Kupinovu, a radiće se i na restauraciji tvrđave Kupinik koja datira još iz srednjeg veka.

Ovaj kamp je početak dugogodišnje brige za očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa ovog kraja. Arheološka iskopavanja i uređenje tvrđave imaju za cilj unapređenje turističke ponude i motivaciju mladih da ostanu na selu i bave se ruralnim turizmom.

Na kampu mogu da učestvuju mladih uzrasta od 18 do 30 godina. Smeštaj je obezbeđen u dvema obnovljenim kućama u Etno parku, dok će hranu pripremati lokalni kuvar.

Radni jezik kampa je engleski.

Svi zainteresovani mogu da se prijave na sajtu Mladih istraživača Srbije, a ostalo je još dva slobodna mesta.

Kamp “Grad sremskih despota” deo je programa “Mladi su zakon” koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Izvor: www.rtv.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: