Poziv za volontere tutore u okviru projekta „Volonterska pomoć u učenju“

Novosadski humanitarni centar u saradnji sa Vojvođanskim romskim centrom za demokratiju i uz podršku Fonda za obrazovanje Roma objavljuje poziv za VOLONTERE TUTORE, u okviru projekta „Volonterska pomoć u učenju“.

Projekat ima za cilj da pruži podršku romskim srednjoškolcima i unapredi njihov školski uspeh, kao i da smanji jaz između romske i neromske omladine u obrazovanju.

Aktivnosti projekta su volonterske i usmerene na učenike/ce romske nacionalnosti koji pohađaju srednje škole u 8 gradova u Srbiji (Beograd, Novi Sad, Subotica, Vršac, Žabalj, Sombor, Šabac i Niš) i koji primaju stipendije REF-a (Roma Education Fund) u okviru IPA programa „Tehnička pomoć za sprovođenje projekta Vlade Srbije u oblasti socijalnog razvoja“.

Svi odabrani volonteri/ke će proći obuku o volonterskom menadžmentu, na kojoj će dobiti detaljne instrukcije za dalji rad,a tokom volonterskog angažmana podršku će im pružati lokalni koordinatori volontera i projektni tim. Volonterima će biti refundirani putni troškovi za odlazak na volontiranje sa učenicima i obezbeđen prostor za rad sa učenicima. Obavezno je volontiranje 2 sata nedeljno. Svaki volonter dobija potvrdu o volontiranju.

Ukoliko ste zainteresovani da volontirate u NSHC-u u nekom od navedenih gradova, potrebno je da, za početak, ispunite prijavni obrazac koji je pred Vama. Podaci koje sa nama podelite biće korišćeni isključivo za odabir volontera i čuvani u našoj arhivi.

Po prijemu obrasca javiće Vam se naš saradnik da se dogovorite oko daljih koraka.

Hvala Vam na interesovanju!

…………………………………………………………………………………..
Projekat „Volonterska pomoć u učenju“ realizujemo uz pomoć:
Beograd – Kancelarija za mlade Gradske uprave grada Beograda, Komitet za medjunarodnu saradnju studenata medicine – IFMSA-Serbia
Niš – Omladinski pedagoški centar OPC
Novi Sad – Udruženje studenata pedagogije – PedaGO
Žabalj – Kancelarija za mlade Temerin

Prijave na: https://docs.google.com/forms/d/1uwcMkdZNgK2wGnjA_tP6PcPU0L7L3pTe_quT4PEkLOs/viewform?c=0&w=1

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: