Poziv za volontere na festivalu „Uhvati film“

Filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film" realizovaće se u Novom Sadu od 19. do 25. septembra, a obuhvatiće projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, kao i bogat prateći program u vidu filmskih radionica, tribina, izložbi, performansa i drugo.

Svi koji žele da daju svoj doprinos u pripremi, organizaciji i realizaciji Festivala, nauče nešto novo, upoznaju se sa zanimljivim ljudima, steknu iskustvo iz oblasti ljudskih prava, filmske umetnosti, PR-a i medijske promocije, organizacije festivala, ili imaju ideju kako da iskoriste učešće na festivalu za aktivnosti na fakultetu (istraživanje, seminarski i slično), pozvani su da se prijave za volonterski angažman.

Neki od poslova u kojima volonteri i volonterke mogu uzeti učešće su: prevod filmova na srpski jezik sa dijalog liste na engleskom (filmovi su do 30 minuta dužine), prevođenje na engleski i sa engleskog sinopsisa za izradu kataloga, prevođenje na engleski i sa engleskog razgovora sa autorima koji će se realizovati posle projekcija, dizajnerski poslovi (osmišljavanje plakata, flajera, kataloga i drugo).

Takođe, planira se da volonteri budu uključeni i u aktivnosti podrške gostima iz inostranstva (očekuju se gosti iz Engleske, Italije, Francuske, regiona), PR aktivnosti (pripremu saopštenja za medije, kontakte sa medijima, postavljanje informacija na društvene mreže i slično), u pružanje personalne asistencije posetiocima i gostima sa invaliditetom, kao i u tehničke poslove oko organizacije i realizacije tribina, izložbi i drugog pratećeg programa.

Svi volonteri i volonterke dobiće potvrdu o učešću, po potrebi i preporuku sa opisom zaduženja i angažovanja, mogućnost učešća na radionicama, promociju svog angažovanja na Festivalu na sajtu Festivala i slično.

Zaineresovani mogu da se prijave putem mejla uhvatifilm@gmail.com.

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, godište, zanimanje, mejl adresu, kontakt telefon i par rečenica o svojoj motivaciji za prijavljivanje.

Festival „Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film“ je međunarodnog karaktera i realizuje se od 2003. godine u Novome Sadu, u organizaciji Kreativno afirmativne organizacije Parnas, i od 2011. u Rijeci, u organizaciji Udruge Spirit.

Festival ima za cilj da kroz reviju filmova oslobođenih patetike, neretko duhovitih i obavezno zanimljivih, afirmiše potencijale osoba sa invaliditetom, preispita društvenu stvarnost pa i same gledaoce.

Više informacija može se pronaći na zvaničnom sajtu Festivala.

Izvor: RTV

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: