Poziv na obuku Centra SRCE

Centar Srce je volonterska, nevladina, neprofitna organizacija koja se bavi pružanjem emotivne podrške i prevencijom samoubistva. Centar je prošle godine obeležio 20 godina postojanja. Volonteri Centra pružaju pomoć osobama u krizi putem telefona, e-maila i četa svakog dana od 14h do 23h.

Broj osoba koji koriste usluge Centra raste iz godine u godinu. Takođe, Centar Srce želi da produži radno vreme i time postane dostupniji onima koji žele da razgovaraju. Više o centru možete pročitati na stranici www.centarsrce.org.

Centar Srce svake godine organizuje obuku tokom jeseni za nove volontere. Volonter može biti svako ko je punoletan i ima vremena i želje da pomogne osobama u krizi. Obuka Centra se sastoji iz dva dela. Prvi deo čine deset radionica raspoređenih dva puta nedeljno koje upoznaju polaznike sa bitnim temama i oblastima koje su neophodne za volontiranje u Centru. Drugi deo obuke čini probni rad u Centru koji se odvija pod stalnom supervizijom od strane iskusnijih volontera i traje dva meseca. Nakon ovog postajete punopravni član Centra.

12038257_840960359345575_7145205195279365894_n

Volontiranje u Srcu zahteva tri sata nedeljno vašeg vremena. Ono je mnogima obogatilo život, može obogatiti i vaš. Centar pruža mogućnost da naučite mnogo novih veština, obogatite svoje iskustvo, proširite vidike i prvenstveno direktno pomognete osobama kojima je ta pomoć neophodna. Ukoliko želite da postanete deo SRCA možete se prijaviti do 03. oktobra na brojeve telefona: 021 6 623 393 i 0800 300 303 (besplatan broj).

Ili popunjavanjem formulara koji se nalazi na našoj internet stranici. Formular pošaljite na i-mejl adresu vanja@centarsrce.org sa naznakom prijava za obuku.

Volonteri Centra Srce

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: