Oktobar mesec pristupačnosti

Priključite se online volonterskoj akciji. Posvetite nekoliko sati svog vremena u oktobru i doprinesite mapiranju pristupačnih i nepristupačnih objekata u Srbiji na www.mapapristupacnosti.rs!

Od 1. do 31. oktobra 2015. Vaš rad će pomoći da postojeća baza podataka i sama Mapa dobiju novi izgled i više funckionalnosti. Tokom rada ćete se upoznati sa time šta u stvari znači pristupačnost i koji su njeni bitni elementi.

Jedino što je potrebno za ovu akciju je e-mail adresa, internet konekcija, računar i nekoliko sati vremena, raspoređenih na mesec dana.

Priključite se akciji popunjavanjem formulara na ovoj strani  i u roku od nekoliko dana dobićete detaljna uputstva!

Mapa je projekat Udruženja za reviziju pristupačnosti koji je započet 2011. godine i konstantno se unapređuje vizuelno, funkcionalno i novim sadržajem – sopstvenim i donatorskim sredstvima. Cilj  je da Mapa pristupačnosti, osim što predstavlja osnov za stalno praćenje stanja u ovoj oblasti, istovremeno promoviše i primere dobre prakse.

Podaci o pristupačnosti javnih objekata i javnih površina dobijeni su od korisnika i korisnica Mape kao i od jedinica lokalne samouprave, državnih organa i drugih organa javne vlasti u saradnji sa Zaštitnikom građana.

Priključite se akciji popunjavanjem formulara i u roku od nekoliko dana dobićete detaljna uputstva.

Izvor: Udruženje za reviziju pristupačnosti

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: