Naš Beograd: Maj – mesec korporativnog volontiranja

I ove godine zaposleni iz kompanija pomoći će zajednicama u kojima žive i rade volontiranjem u okviru akcije „Naš Beograd“ .

Mesec maj tradicionalno je mesec u kome se organizuju volonterske akcije zaposlenih i biće obeležen sa više volonterskih događaja tokom celog meseca, dok će centralni voloterski dan koji organizuje Forum za odgovorno poslovanje biti održan 30. maja na desetak lokacija širom grada kada će volontirati i najveći broj zaposlenih.

Svakog proleća, kompanije okupljene u Forumu za odgovorno poslovanje rado se odazivaju ovoj akciji pružajući mogućnost svojim zaposlenima da učine nešto dobro za lokalnu zajednicu i lično doprinesu poboljšanju uslova za život i rad naših sugrađana. Naš Beograd je tradicionalni volonterski dan Foruma za odgovorno poslovanje, nastao iz želje da domaćem korporativnom sektoru približi inovativnije modele korporativne filantropije i promoviše angažovanje kompanija u zajednici.

U godinama za nama, „Naš Beograd“ je uključio 30 kompanija, angažovao preko 2500 zaposlenih da urade nešto dobro za svoj grad i direktno uticao na poboljšanje kvaliteta života za preko 7000 ljudi i dece. I ove godine, „Naš Beograd“  je deo globalne kampanje Give&Gain Day koja će obuhvatiti 30 zemalja u svetu i angažovati preko 30000 zaposlenih na volonterskim akcijama u lokalnim zajednicama širom sveta.

Volonterski dan Naš Beograd održava se uz podršku kompanija članica Foruma i USAID-a. Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: Atlantic Grupa, Bambi, Banca Intesa, B92, British American Tobacco, Delta Holding, Coca-Cola Hellenic, Državna lutrija Srbije, EY, Erste Bank, Eurobank, GlaxoSmithKline, Holcim Srbija, KPMG, Mercator-S, Nestle Adriatic, NIN, Philip Morris International, Represent Communications, Societe Generale Srbija, Victoria Group, Vip mobile, Vojvođanska banka, Telekom Srbija i Titan Cementara Kosjerić.

Forum za odgovorno poslovanje poziva sve zainteresovane kompanije da se uključe u realizaciju volonterskih aktivnosti tokom meseca maja i potvrde svoju posvećenost  angažovanju u lokalnoj zajednici.

Naš Beograd je priča o partnerstvima koja traju i razvijaju se, o saradnji kompanija i zajednice, i govori o tome kako je često potrebno samo malo dobre volje i inicijative da bi svet oko nas bio bolje i lepše mesto.

U maju volontiramo i osnažujemo ljude i zajednice.
Vidimo se na Našem Beogradu!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: