Konkurs za prijem novih clanova Kluba za UN Pravnog fakulteta

Pozivamo sve ambiciozne, kreativne i vredne studente, pune entuzijazma, koje zanimaju međunarodno pravo, diplomatija, međunarodni odnosi i Ujedinjene nacije da pošalju svoju biografiju na našu mejl adresu prijemclanova.un.pf@gmail.com

Rok prijave za konkurs traje od 13.11. – 27.11. 2017.

Kao uspeh i posvećenost našem radu u proteklom periodu ugostili smo istaknute stručnjake u oblasti društvenih nauka i diplomatije:
Nj. E. Darko Tanasković, ambasador Srbije pri UNESKO,
Vuk Jeremić, bivši predsednik Generalne skupštine UN i bivši ministar spoljnih poslova Republike Srbije
Nj. E. Mira Nikolić, ambasadorka Republike Srbije u Hrvatskoj
Jelena Čukić Matić, ministar savetnik u ambasadi Republike Srbije u Rumuniji
Miloš Stojanović, rukovodilac regionalnog programa UNODC u Srbiji
Nataša Plavšić, zastupnica Republike Srbije pri Evropskom sudu za ljudska prava
Srđa Trifković, stručnjak za međunarodne odnose i politčki analitičar
Aleksandar Radić, vojni analitičar
Nenad Čelarević, predstavnik Misije OEBS u Srbiji
Ksenija Milenković, direktorka Kancelarije za evropske integracije
Morten Skovgard Hansen, šef misije i otpravnik poslova ambasade Kraljevine Danske
Dragan Petrović, politikolog, ekonomista, istoričar i analitičar, naučni saradnik u Institutu za međunarodnu politiku i privredu

Organizovali smo posete diplomatskim predstavništvima, ambasadama: Belgije, Nemačke, Češke, Mađarske, Slovačke, SAD, Južne Koreje, BiH, Hrvatske i misiji OEBS u Srbiji kao i posete državnim institucijama i sudovima: Diplomatskoj akademiji, Ministarstvu spoljnih poslova, Narodnoj skupštini, Apelacionom sudu.

Šta bi trebalo da znate o Klubu za Ujedinjene nacije Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu:

1. Klub za UN je registrovana studentska organizacija koja na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu deluje od šezdesetih godina 20. veka.

2. Naš cilj je da članovima omogućimo praktičan uvid u delokrug poslova UN, da čuju iskustva diplomata i stručnjaka iz prve ruke i steknu korisna znanja u oblasti međunarodnog prava, diplomatije i međunarodnih odnosa.

3. Naši članovi osvajaju nagrade na međunarodnim i model UN konferencijama, simulacijama suđenja i takmičenjima na kojima učestvujemo i koje organizujemo.

4. Organizujemo:
– posete diplomatskim predstavništvima, sudovima, državnim institucijama, međunarodnim organizacijama,
– pripreme za učešće članova na model UN konferencijama,
– simulacije suđenja,
– kurseve, treninge, tribine i predavanja istaknutih stručnjaka u oblasti prava, međunarodnih odnosa, diplomatije, sistema UN… – humanitarne akcije.

5. Klub za UN čine ambiciozni studenti željni sticanja novih znanja i iskustava a naša alumni mreža se sastoji od mladih profesionalaca koji su danas na master studijama kako na našem fakultetu, tako i na čuvenim fakultetima u Evropi i svetu ili rade u prestižnim advokatskim kancelarijama, državnoj upravi i sudstvu.

6. Klub za UN deluje transparentno, te su svi članovi upoznati sa planovima i programima koje organizujemo i u kojima učestvujemo.

7. Svojim trudom, radom i aktivnim učešćem u Klubu možete napredovati, stručno se usavršiti i postići uspeh.

8. Svaki član je slobodan da podeli svoje ideje, pokrene inicijativu i učestvuje u sadržajima koje organizujemo.

9. Naš rad se fokusira na obrazovanje i stručno usavršavanje studenata koje će biti od velike koristi prilikom konkurisanja za master studije, posao i u budućnosti uopšte.

10. Podstičemo članove na saradnju i jačanje duha zajedništva, stičemo nove kontakte i poznanstva, okupljamo se, družimo i radimo na sebi!

Želimo ovom prilikom da vas obavestimo da za sve dodatne informacije, u vezi konkursa i svih drugih pitanja nam se možete obratiti na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici – facebook.com/klub.un.pf

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: