Global Village – kreativni sajam kultura

Studentska organizacija AIESEC ovog leta organizuje internacionalnu manifestaciju pod nazivom ’’Global Village’’ sa ciljem da ujedini različite kulture, ukuse, mentalitete i stilove na jednom mestu!

U Španskoj kući u ulici Braće Krsmanović 2 odmah ispod Brankovog mosta 09.jula održaće se kreativni sajam kultura „Global Village“ na kojem će Beograđani imati priliku da se upoznaju sa kulturama koje predstavljaju studenti iz zemalja kao što su Rusija, Turska, Grčka, Tunis, Meksiko i Brazil.

Posetioci „Global Village“ događaja imaće jedinstvenu priliku da se upoznaju sa kulturama različitih zemalja, hranom, pićem, muzikom, plesovima, tradicionalnim nošnjama, kao i poslovicama i receptima svetskih nacionalnih kuhinja. Sajam kultura za cilj ima uklanjanje geografskih i kulturoloških barijera kako bi se poštovale razlike i povezanost, ali i pozivanje na toleranciju i poštovanje različitosti kultura.

Postanite deo internacionalne atmosfere i duha koji stvaraju mladi, ambiciozni studenti iz svih krajeva sveta. Dođite da vidite pinjatu iz Meksika, da probate harisu iz Tunisa, popijete kafu iz Turske, okusite masline iz Grčke, slatkiše iz Brazila i probate čaj iz Rusije. U četvrtak ćemo zajedno sa učesnicima poslati poruku tolerancije i na taj način dati doprinos negovanju vrednosti multikulturalizma u Srbiji, nemojte propustiti šansu da je i Vi pošaljete sa nama.

Ulaz na sajam kulture slobodan je za sve posetioce i održaće se sa početkom u 19 časova. Global Village organizuje se u saradnji sa udruženjem Gradska Gerila, BÄÄÄM – Urban Experiments at Sava Riverside, Urban Incubator uz podršku Goethe-Instituta u Beogradu.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: