Fondacija SOS Dečija sela Srbija u potrazi za volonterima

Univerzitet u Beogradu, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata poziva studente završnih godina i diplomirane studente Filozofskog, Učiteljskog, Fakulteta političkih nauka, Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju i ostalih fakulteta društveno-humanističkih nauka da se prijave na konkurs za volontiranje pri Fondaciji SOS Dečija sela Srbija u okviru projekta "Osnaživanje mladih romskih porodica".

Volonteri su potrebni za rad u Centru za podršku porodici „Putokaz“, na lokaciji Zemun.

Opis volonterskih aktivnosti:

  • Pomoć u organizaciji radionica za decu i roditelje (kreativne radionice, radionice o konkretnim veštinama, kao što su šivenje, pletenje i sl, kao i radionice na različite pedagoško – psihološke teme, teme o očuvanju zdravlja, unapređenju roditeljskih kompetencija itd.)
  • Obilazak porodica i dece na terenu,
  • Edukativna podrška deci (vežbanje čitanja i pisanja, pomoć oko savladavanja gradiva i domaćih zadataka)
  • Pomoć saradnicima u radu sa porodicom, u povezivanju porodice sa uslugama u lokalnoj zajednici
  • Istraživanje resursa lokalne zajednice u pružanju podrške porodicama i deci
  • Zagovaranje prava dece i usluge podrške porodici
  • Vođenje evidencije o radu u saradnji sa saradnicima u radu sa porodicom.

Volonteri će imati priliku da se upoznaju sa metodologijom rada Programa jačanja porodice i da steknu iskustvo u radu u međunarodnoj organizaciji, što će im pomoći u daljem profesionalnom razvoju i traženju posla.

Angažovanje bi bilo na period od mesec dana, 2 puta nedeljno, sa mogućnošću produženja angažovanja.

Svi zainteresovani kandidati svoju biografiju mogu poslati na e-mail: nikola.tanaskovic@sos-decijasela.rs ili na fondacija@sos-decijasela.rs najkasnije do ponedeljka, 20. februara 2017.

Fondacija SOS Dečija sela Srbija je humanitarna, nevladina organizacija, posvećena dobrobiti dece – brizi o deci bez roditeljskog staranja, i jačanju snaga porodica i zajednica u brizi o svojoj deci i očuvanju njihove bezbednosti, kao preventivnoj meri protiv napuštanja i zanemarivanja dece. Članica je Međunarodne organizacije SOS Dečija sela, koja u 134 zemlje sveta pomaže više od 1.200.000 hiljada ljudi.

U Srbiji je prisutna od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS Dečijem selu Kraljevo, Centre za podršku porodici u Nišu, Obrenovcu i Beogradu, Program podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu, program hitne pomoći realizovan prilikom zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i program hitne pomoći izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju.

Više informacija o Fondaciji SOS Dečija sela Srbija pogledajte OVDE.

Izvor: www.razvojkarijere.bg.ac.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: