Audicija za glumce najstarijeg omladinskog beogradskog pozorišta

DADOV, najstarije omladinsko pozorište u Beogradu, tradicionalno pred početak nove sezone otvara svoja vrata za prijem novih članova. Audicije će se održati 26. avgusta i 2. septembra od 11 časova.
OLIVER TVIST,Vladan Djurkovic,rezija Beograd 2504 2017 photo Predrag Mitic

DADOV je omladinsko pozorište koje skoro 60 godina verno prati svoju pionirsku misiju vrhunske pozorišne umetnosti viđene kroz oči uvek novih generacija mladih glumaca i umetnika. Mladi glumci dolazili bi kao deca a odlazili u svoje velike karijere, pa je manji je posao nabrojati poznate bardove jugoslovenskog i srpskog glumišta koji nisu imali svoje početke u DADOV-u nego setiti se duge liste onih koji jesu. Neka od  imena onih koji su svoje karijere započeli u DADOV-u ostaće zauvek zapamćena u istoriji jugoslivenskog  i srpskog teatra poput Miloša Žutića, Svetlane Cece Bojković, Predraga Ejdusa, Jelisavete Seke Sablić, Feđe Stojanovića, Mirjane Karanović, Dare Džokić, dok drugi uspešno ispisuju svoja imena na pozorišnoj sceni Beograda i Srbije poput  Marka Živića, Miloša Samolova, Srđana Karanovića, Nenada Stojmenovića, Gorana Jevtića do onih najmlađih generacija Tamare Dragičević, Ivana Zekića, Miloša Bikovića i Brankice Sebastijanović.

Više od pola veka DADOV je mesto u kome osnovci i srednjoškolci u okviru Škole glume i govora razvijaju svoje talente, stiču brojne veštine, tehnike i znanja za bavljenje  glumačkom profesijom, formiraju prve glumačke talente i uče osnove glumačkog zanata koji im omogućavaju da oslobođeno, samouvereno i maštovito dejstvuju sa scene. Osim toga, škola je idealna prilika za druženje, oslobađanje od stidnjivosti, učenje pravilnog i prirodnog govora, mesto na kome stiču prve simpatije, mesto na kome kroz igru i druženje upoznaju sebe i svet oko sebe. Zato pozivamo sve da dodju i oprobaju se …

Za audiciju je potrebno pripremiti monolog, recitaciju i imitacije. Časovi se održavaju vikendom u četri grupe u zavisnosti od uzrasta.

Pored naših dugogrodišnjih predavača glume Predraga Stojmenovića i Darijana Mihajlovića; dikcije- prof. Radovan Knežević, profesora na Fakultetu dramskih umetnosti; scenskog pokreta Milana Gromilića, koje ne treba posebno predstavljati, veliko nam je zadovoljstvo što je našem timi pristupio još jedan istaknuti umetnik i bivši dadovac Srđan J. Karanović koji će od ove godine voditi Master Class glume.

Ostale informacije možete dobiti putem telefona 011/ 3243-643 ili posetom na fejsbuk stranicu pozorišta DADOV.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: