Produžen konkurs BG PRAKSA 2018

Danas je produžen rok za prijave studenata za program Univerzitetske radne prakse BGPRAKSA 2018 do sledeće srede, 25.aprila u ponoć.

Uz obezbeđenu naknadu za troškove prevoza i obroka studenti tokom tromesečne prakse imaju mentore i zadatke na više od 170 različitih pozicija u gradskim preduzećima, ustanovama kulture, bibliotekama, muzejima, sekretarijatima gradske uprave, gradskom pravobranilaštvu i opštinama koje učestvuju u programu. Planiran početak prakse je 15.juni.

Konkurs je otvoren za studente sa više od dvadeset fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu i kroz njega je u proteklih osam godina prošlo preko 1800 studenata koji su na ovaj način unapredili svoje akademsko obrazovanje i stekli vredno radno iskustvo.

Konkurs sa svim detaljima o lokacijama i pozicijama za praksu, opisom posla, uslovima za svaku poziciju i potrebnim dokumentima nalazi se na sajtu Centra za razvoj karijere, na stranici http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/bgpraksa

Ove godine učestvuju: JKP „Beogrаdski vodovod i kаnаlizаcijа“, JP Direkcijа zа grаđevinsko zemljište i izgrаdnju Beogrаdа, JKP “Beogrаd-put“, JKP Pаrking servis, “JP „Beogrаdskа tvrđаvа“ JKP „Pogrebne usluge “, JKP „Veterinа Beogrаd“,  JKP“Zelenilo Beogrаd“, Sportski centаr „Olimp-Zvezdаrа, JKP „Infostаn tehnologije“ Beogrаd, JKP „Grаdske pijаce“, Turističkа orgаnizаcijа Beogrаdа, Arenа Beogrаd, opštine: Opštine Grockа, Voždovаc, Mlаdenovаc, Sаvski venаc, Zemun, Novi Beogrаd, Bibliotekа „Milutin Bojić“, Bibliotekа grаdа Beogrаdа, Istorijski аrhiv Beogrаdа, Kuća Legata, BITEF teаtаr, Muzej grаdа Beogrаdа, Muzej аfričke umetnosti – zbirkа Vede i dr Zdrаvkа Pečаrа, Centаr zа likovno obrаzovаnje Šumаtovаčkа, Bibliotekа “Dimitrije Tucović” Lаzаrevаc, Zаvod zа zаštitu spomenikа kulture, Dom omlаdine, Jugoslovensko drаmsko pozorište, Kаncelаrijа zа mlаde grada Beograda, Grаdsko prаvobrаnilаštvo grаdа Beogrаdа, Službа zа internu reviziju grаdа Beogrаdа, kao i  15 sekretarijata Gradske uprave.

Sredinom maja biće poznati rezultati prvog kruga selekcije, a do kraja maja i početkom juna organizovani intervjui sa studentima.

Angažovanje u programu nosi i dodatne /nekumulativne/ ESPB bodova kao prepoznata relevantna vannastavna aktivnost studenata Univerziteta u Beogradu. Program realizuje od 2010. godine Univerzitet u Beogradu u saradnji sa Gradom Beogradom pod nazivom Univerzitetska radna praksa – BGPRAKSA – u javnim i javnim-komunalnim preduzećima grada Beograda, od 2011.godine i u organizacionim jedinicama Uprave, a od 2012. godine i u ustanovama kulture i opštinama Grada Beograda.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: