Novi smerovi na Ekonomskom fakultetu u Beogradu

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu od nove školske 2018/19. godine uvodi tri nova smera: Poslovna informatika, Poslovna analiza i konsalting i Ekonomija i finansije.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu od nove školske 2018/19. godine uvodi tri nova smera: Poslovna informatika, Poslovna analiza i konsalting i Ekonomija i finansije. Novi smerovi su uvedeni u skladu sa zahtevima tržišta i najboljom međunarodnom praksom, a njih će moći da biraju studenti koji ove godine upisuju II godinu studija, rekao je dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić.

On je dodao da su programi tri nova smera konkurentni sličnim programima vodećih svetskih univerziteta i naveo da će se na IT smeru izučavati predmeti poput razvoja softvera, ERP softvera i digitalnog poslovanja, sa ciljem da studenti steknu relevantna znanja iz programiranja, obrade velikih baza podataka, kao i upravljanja IT projektima. Smer koji se bavi poslovnom analizom biće usmeren na razvoj modernih znanja i veština neophodnih za bavljenje finansijskim i menadžment konsaltingom.

Treći smer, iz oblasti ekonomije i finansija, pravljen je po ugledu na međunarodni program Univerziteta u Londonu, koji je razvijen od strane prestižne Londonske škole ekonomije i koji Ekonomski fakultet od prošle godine realizuje i na engleskom jeziku u partnerstvu sa ovom prestižnom institucijom. Usmeren je ka razvoju modernih, kvantitativnih znanja i veština iz oblasti finansija, investicionog bankarstva i ekonomije.

U realizaciji novih smerova koristiće se pretežno relevantni međunarodni udžbenici, a svim studentima, kao i na ostalim smerovima, biće obezbeđena praksa u toku studija i mogućnost da jedan semestar provedu na nekom o uglednih evropskih univerziteta.
Pomenute izmene studijskog programa Ekonomskog fakulteta koje se odnose na uvođenje tri nova smera usvojio je i Senat Univerziteta u Beogradu, čime je omogućena njihova praktična realizacija.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: