Dan studenata Univerziteta u Nišu

Dan studenata Univerziteta u Nišu obeležava se 22. marta.

Tim povodom Studentski kulturni centar , u saradnji sa Studenskim parlamentom i Savezom studenata Univerziteta u Nišu, organizuje niz manifestacija.

Zvanično obeležavanje Dana studenata počeće tradicionanom sednicom Studentskog parlamenta u sali niškog Univerziteta sutra,  u četvrtak 22. marta u 12 časova, gde će nastupiti Akademski ženski hor SKC Niš. 22. marta (četvrtak) u holu Univerziteta biće postavljena izložba „Religija bakra“, autora Danijela Joakimovskog. Izložba je otvorena do 02. aprila. 23. marta (petak) glumci Akademskog pozorišta SKC-a odigraće predstavu „ZEUS EX“ u Pozorištu lutaka u 18č. Karte se neće prodavati, već će biti poklonjene niškim studentima.

U utorak, 27. marta  u 21č na Kamernoj sceni Akademskog pozorišta igraće se predstava „Scena bez imena“, kojom će glumci obeležiti i Svetski dan pozorišta. Karte se, mogu nabaviti u agenciji „Travego“, kao i na ulazu u salu na sam dan predstave. 29. marta (četvrtak) u Svetosavskom domu biće organizovano tradicionalno književno veče „19. godina sećanja“, posvećeno Dejanu Mančiću, studentu

Pravnog fakulteta koji je, kao vojnik, stradao 4. aprila 1999. u NATO agresiji na SRJ. Književno veče organizuju Fondacija „Dejan Mančić, Niš“, SKC i 230. Samohodni raketni divizion za protivvayduhoplovna dejstva Vojske Srbije. 30. marta (petak) biće promovisana knjiga “Komitske bune plam – poetski belezi”, autora prof. emeritusa Ljubiše Mitrovića. O knjizi će govoriti prof. dr Ljubinko Milosavljević i Aleksa Popović, istoričar i autor. Ovo njiževno veče počinje u 18č, u sali SKC-a, Šumatovčka bb III sprat.

Studenski kulturni centar Niš je pozvao sve studente i  sugrađane da budu deo programa koji su njegovi članovi pripremali. Osim što će imati prilike da uživaju u bogatom sadržaju, na ovaj način podržaće i mlade ljude da nastave da učestvuju u kreiranju kulturnog života Niša.

Foto: www.ni.ac.rs

Izvor: jugpress.com

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: