Studentski dom “Vera Blagojević I”

studentskidomvera1-300x243
Studentski dom Vera Blagojević I

Studentski dom Vera Blagojević I, ili popularno Vera I, bio je prvi ženski studentski dom. Izgrađen 1936. godine, prvobitno je nosio ime Kraljica Marija. Dom je smešten u dve zgrade u centru grada i namenjen je isključivo za smeštaj studentkinja. Dom Vera I spada u najsređenije domove Studentskog centra Beograd. Posebnu pogodnost ovog doma predstavlja domski vrt, koji doprinosi njegovoj atraktivnosti.

Sobe u studentskom domu Vera Blagojević I su dvokrevetne, trokrevetne i apartmani. Sadrže osnovnu opremu kao što su kreveti, radni stolovi sa stolicama i lampama, plakari i police, ali i direktnu telefonsku liniju i priključak za satelitsku i internu kablovsku televiziju. Sobe koje su u dva nivoa imaju i čajnu kuhinju sa frižiderom i kupatilom.

U okviru doma Vera I nalaze se čitaonice sa crtaonicom, muzička soba, sala za rekreaciju, TV sala, studentski klub i perionica veša. Ovaj dom je poznat i po roditeljskim sobama u pitanju su dvokrevetne sobe namenjene smeštaju članova uže porodice koji su u poseti stanarkama.

Stanarke se hrane u studentskom restoranu u Đušinoj ulici i domu Kralj Aleksandar I.

Sve sadržaje doma Vera Blagojević I mogu koristiti i stanarke Vere Blagojević II.

Linije gradskog prevoza:

  • Autobusi: 48, 65, 77
  • Tramvaji: 2, 5, 10

 

Kapacitet: 45 soba
Kategorija:
Adresa: Kraljice Marije 48
Tel. 011 32 32 446