VIŠE POSLA NEGO RADNIKA Omladinske zadruge nude dobru zaradu za Novu godinu i to na OVIM poslovima

Studenti i nezaposleni do 30 godina koji žele da zarade dodatni novac za predstojeće praznike, lako mogu pronaći posao preko neke od omladinskih zadruga. Među najtraženijima su promoteri i pomoćni prodavci u marketima i buticima, ali i fotografi, konobari...

U prestoničkim omladinskim zadrugama ističu da se u periodu oko Nove godine povećava ponuda za zapošljavanjem. Jurnjava za poklonima, sezonskim popustima i neophodnim namirnicama, neki su od „krivaca“ za gužve u prodavnicama krajem godine, zbog čega se traži i veliki broj pomoćnih radnika.

– U skladu sa poslovima, razlikuju se i zarade po satu. Pakovanje na kasi plaća se 160 dinara, dopuna rafova između 160 i 215 dinara, u zavisnosti od smene, a promocije 200 dinara. Pomoćni radnici u buticima mogu da zarade između 143 i 150 dinara – ističu iz „Es servisa“.

U omladinskoj zadruzi „Bulevar“, ističu da se zarade u proseku kreću od 30.000 do 45.000 dinara mesečno, odnosno od 1.600 do 2.000 dinara po danu.

– U danima oko novogodišnjih praznika, ali i na samom dočeku, radi se uglavnom na poslovima konobara, šankera, sobarice, pomoćnih radnika u kuhinji, fotografa, animatora i slično. Uslovi i zarada zavise od težine, složenosti i kvaliteta obavljenog posla – objašnjava Breda Milić, direktor OZ „Bulevar“.

U ovim zadrugama ističu da je zbog velikog broja otvorenih radnih pozicija, malo teže naći dovoljno zainteresovanih i slobodnih kandidata, što onima koji žele da zarade koji dinar više olakšava put do posla.

Izvor: www.blic.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: