Upoznajte poslodavce

U petak, 26.05, u Centru „Jaki mladi“ (Bulevar kralja Aleksandra 251) Beograd, od 13 do 16 časova, za mlade koji su odrasli bez roditeljskog staranja biće organizovani susreti sa poslodavcima.

Predstavnici 16 kompanija, među kojima su  MK Group, Advokatska Kancelarija Karanović Nikolić, Geo Art, Gi Group, PharmaSwiss,Valeant Pharmaceuticals, PricewaterhouseCoopres , Confluence Property Management i drugi posetiće Centar “Jaki mladi” i sa zainteresovanim mladim ljudima organizovati simulaciju razgovora za posao, pružiti im pomoć u pisanju radne biografije i odgovoriti na sva pitanja koja se tiču prvih profesionalnih koraka i razvoja karijere. HR provesionalci i preduzetnici će, kroz razgovor, sa mladim ljudima podeliti savete koji će im pomoći savladaju tremu od razgovora za posao i lakše prevaziđu sve prepreke koje ih čekaju na putu do posla.

Prijavljivanje je oguće putem mejla jaki.madi@sos-decijasela.rs. Potrebno je poslati svoje kontakt podatke i kratku biografiju.

Karijerni centar „Jaki mladi“ otvoren je u okviru projekta „Jaki mladi – Održiva socijalna inkluzija i ekonomska podrška mladima u riziku“, koji SOS Dečija sela Srbija sprovode u partnerstvu sa nemačkom Fondacijom Herman Gmajner i lokalnim partnerima (grad Beograd – Savet za zapošljavanje, Gradski centar za socijalni rad Beograd, Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine, Republički zavod za socijalnu zaštitu, Centar za porodični smeštaj i usvojenje, NALED, Privredna Komora Srbije – Beograd, Nacionalna služba za zapošljavanje – filijala za grad Beograd), Gradski centar za socijalno preduzetnistvo Beograda, uz sufinansiranje nemačkog saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ).

Osnovna uloga Centra „Jaki mladi“ je podrška u povećanju zapošljivosti mladih iz ugroženih grupa sa teritorije grada Beograda. Fokus je na mladima do 30 godina koji su imali/imaju status deteta bez roditeljskog staranja kao i na mladima koji su uključeni u programe podrške porodicama u riziku koje sprovode SOS Dečija sela.

U Centru “Jaki mladi”  korisnici dobijaju edukacije, mogućnosti prekvalifikacije i dokvalifikacije, podršku u pokretanju sopstvenog posla kroz edukaciju o preduzetništvu, mentorstvo i mini grantove, psiho-socijalnu podršku kao i slobodne aktivnosti i obuke u skladu sa željama i potrebama.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: