Regionalni projekat za studente prava

Peti po redu „Big Dil“ ponovo okuplja najbolje studente pravnih fakulteta iz regiona.

„Big Dil“ (Big Deal) projekat čiji je idejni tvorac i koordinator advokatska kancelarija JPM (Janković, Popović i Mitić) i ove godine organizuje studije slučaja za najbolje studente pravnih fakulteta iz regiona. Cilj projekta je da budući pravnici na praktičan način, uz vrsne advokate iz Srbije i zemalja u okruženju, ovladaju znanjima i veštinama kompanijskog prava.

Srbiju će predstavljati timovi iz Beograda i Kragujevca koji će svoje znanje odmeriti sa studentima pravnih fakulteta iz Hrvatske, Slovenije i Makedonije.

“Big Deal projekat je sa prošlogodišnjim podizanjem na regionalni nivo studentima postao dodatno zanimljiv prvenstveno zbog razmene iskustava i znanja, ali i zbog jednog lepog druženja tokom svih meseci trajanja projekta. Učesnici će i ove godine imati priliku da se bolje upoznaju sa postupkom sprovođenja jedne kompleksne transakcije, fazama koje je prate, izazovima sa kojima se strane susreću u toku pripreme transakcije, a naročito tokom pregovora koji prethode zaključenju ugovora, i steknu nova, primenjiva znanja u ovoj oblasti.” izjavila je Jelena Gazivoda, stariji partner advokatske kancelarije JPM.

big-deal_grupna_print

Na ovaj način studenti imaju priliku da se susretnu sa konkretnim problemima u privredi i da ih rešavaju u gotovo realnim uslovima. Iskusni advokati prenose svoja znanja i iskustvo studentima, i pomažu im da što brže i lakše prođu kroz period pripreme i sprovođenja transakcije, i steknu praktična iskustva koja će im biti dragocena tokom njihove buduće karijere u nekoj od advokatskih kancelarija ili kompanija u kojima će započeti svoju profesionalnu karijeru.

Posebnost „Big Dil“ projekta ogleda se i u tome što se kompletna komunikacija između advokata, mentora i timova studenata pravnih fakulteta odvija na engleskom jeziku.

Timovi fakulteta učesnika iz Srbije počeli su pripreme za takmičenje čije će se finale održati krajem godine. Najbolje studente u studiji slučaja očekuje tromesečna praksa u advokatskoj kancelariji JPM (Janković, Popović i Mitić), sa mogućnošću daljeg zaposlenja.

Prvi „Big Dil“ projekat realizovan je 2012. godine i tri godine zaredom okuplja najbolje studente prava iz Srbije. Od prošle godine, projekat uključuje i članove TLA: Tkalčić-Đulić, Prebanić, Rizvić i Jusufbašić-Goloman (BIH), Šavorić & Partneri (Hrvatska), Debarliev, Dameski & Kelesoska Attorneys At Law (Hrvatska), Rojs, Peljhan, Prelasnik & Partneri (Slovenija) i JPM Janković Popović Mitić (Srbija).

TLA („Top-Tier Adriatic“) je udruženje nezavisnih, najbolje rangiranih advokatskih kancelarija iz Bosne, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije. Oslanjajući se na sličnosti između pravnih sistema i jezika, cilj udruženja je da kroz sinergiju sredstava i stručnosti proširi obim usluga, kao i da u svakoj pojedinačnoj jurisdikciji svaka od firmi članica klijentima pruži standardizovane usluge najvišeg kvaliteta.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: