Kancelarija Zaštitnika građana

Evropsko udruženje studenata prava (ELSA) iz Beograda organizuje konkurs za praksu za studente i studentkinje Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu u kancelariji Zaštitnika građana – Ombudsmana.

Broj praktikanata: 8 (osam)

Trajanje: dve nedelje. Praksa u kancelariji Zaštitnika građana – Ombudsmana će započeti neposredno nakon odabira kandidata. Kako u isto vreme praksu može obavljati po dvoje studenata, praktikanti će se sukcesivno smenjivati na svake dve nedelje počevši od 1. jula 2015. godine kada je predviđen početak prvog termina za održavanje prakse.

Termini za obavljanje prakse:

• 1. jul – 14. jul 2015. godine
• 15. jul – 28. jul 2015. godine
• 29. jul – 11. avgust 2015. godine
• 12. jul – 25. avgust 2015. godine

Radno vreme: u skladu sa dogovorom, odnosno u zavisnosti od fakultetskih obaveza praktikanta/praktikantkinje.

Mesto obavljanja prakse: u radnim prostorijama kancelarije Zaštitnika građana – Ombudsmana, ul. Deligradska 16, Beograd.

Opis poslova: Praksa će se obavljati u saradnji sa mentorom i drugim zaposlenim licima. Obuhvata upoznavanje sa načinom rada u kancelariji Zaštitnika građana, kao i obavljanje različitih poslova iz oblasti prava kojima se zaposleni u ovoj instituciji bave.

Praksa nije plaćena.

Uslovi za učešće na konkursu:

  • status studenta/studentkinje III i IV godine osnovnih akademskih studija ili master studija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu
  • poznavanje engleskog jezika
  • poznavanje rada na računaru
  • ozbiljnost i motivisanost u radu

Kriterijumi izbora: Izbor kandidata i kandidatkinja vršiće se na osnovu podataka iz aplikacionog formulara i intervjua koji će biti obavljen sa kandidatima koji su ušli u uži izbor. Posebno će se uzeti u obzir posvećenost i motivisanost kandidata.

Svi studenti koji budu pohađali praksu dobijaju potvrdu o obavljanju iste od strane Kancelarije zaštitnika građana.

Način prijavljivanja:

Popunjen aplikacioni formular sa naznakom „PRAKSA – OMBUDSMAN“, poslati na elsastepbeograd@gmail.com do:

• subote, 20. juna 2015. godine u 20h

Informacije:
Ivan Đokić
elsastepbeograd@gmail.com
(00) 381 64 1090748

Nevenka Ivošević
elsastepbeograd@gmail.com
(00) 381 60 35 16 429

Više informacija o kancelariji Zaštitnika građana: http://www.ombudsman.rs/

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

  • Atlantic Grupa otvara konkursza plaćenu letnju praksu u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Praksa je namenjena studentima završnih godina i organizuje se u sledećim područjima: Zagreb (Prodaja & IT) Beograd (IT) Ljubljana (HR & Pravni... Pročitajte više »»
  • Akademija 28 (Đuro Salaj AD) raspisuje konkurs za Kreativne volontere zainteresovane za sticanje praktičnih znanja iz oblasti organizacije i promovisanja različitih vrsta kulturnih događanja (muzika, film, pozorište, izložbe) i pratećih... Pročitajte više »»
  • Namenjen je studentima svih obrazovnih profila, starosti od 18 do 26 godina, koji imaju želju da se upoznaju sa startap svetom, procesom kreiranja inovacija, kao i da upoznaju svoje kolege i koleginice sa drugih fakulteta. Studenti podeljeni u 10... Pročitajte više »»
  • Učešće u programu omogućiće polaznicima da sagledaju širu sliku i da kroz predavanja i radionice upoznaju ne samo sa funkcijama HR-a, već i celokupnim biznis okruženjem. Mladi će imati priliku da čuju više o HR procesima kroz konkretne... Pročitajte više »»
  • Top Talent Program kompanija msg global solutions & msgNETCONOMY je namenjen studentima i diplomcima koji žele da se usavršavaju i grade svoju karijeru kroz učešće u izazovnim projektima, u različitim okruženjima i kulturama. Naš program... Pročitajte više »»