Otvoren konkurs za stručnu praksu u oblasti građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Univerzitet u Beogradu u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture poziva studente Građevinskog, Saobraćajnog, Mašinskog, Elektrotehničkog, Tehnološko - metalurškog, Arhitektonskog, Rudarsko - geološkog, FON-a, Pravnog, Fizičkog, Biološkog, Ekonomskog, Filološkog i Fakulteta bezbednosti da se informišu o otvorenom pozivu za obavljanje prakse u sektorima i organima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, javnim preduzećima i stručnim ustanovama i agencijama iz resora ministarstva. Program prakse će se realizovati u tri ciklusa u narednih godinu dana za ukupno 412 studenata.

U prvom ciklusu (novembar – februar 2017.) planirana je realizacija prakse za ukupno 135 studenata.   Najviše mesta otvoreno je za studente tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu (najviše za studente Građevinskog i Saobraćajnog fakulteta), a među institucijama koje su otvorile najveći broj mesta nalaze se „Železnice Srbije“ i Republički geodetski zavod.

Prijavljivanje za prvi ciklus stručne prakse traje do 1.novembra 2016.godine i vrši se isključivo elektronskim putem na portalu www.studentskapraksa.com. Potrebno je da student napravi korisnički nalog u zoni za studente i doda svoju biografiju, a zatim da odabere željenu poziciju iz baze praksi i izvrši prijavu.

Studenti koji budu odabrani za obavljanje prakse u prvom ciklusu, moći će da obave praksu tokom perioda od 21. novembra 2016. do 20.februara 2017. godine. Trajanje prakse biće definisano za svakog studenta u skladu sa zahtevima odgovarajućeg studijskog programa i u dogovoru sa supervizorima prakse iz preduzeća i ustanova koje učestvuju u programu.
Pregled otvorenih pozicija za praksu možete pogledati ovde.

INSTITUCIJE KOJE ĆE PRIMITI STUDENTE NA STRUČNU PRAKSU U PRVOM CIKLUSU PROGRAMA:
Železnice Srbije
Direkcija za železnice
Republički geodetski zavod
Institut za puteve
Saobraćajni institut CIP
Aerodrom Nikola Tesla Beograd
AirSERBIA
Kontrola letenja Srbije i Crne Gore  SMATSA
JP Putevi Srbije
Agencija za upravljanje lukama
Republička agencija za stanovanje
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (različiti sektori)
MGSI – Uprava za transport opasnog tereta
MGSI – Uprava za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu
Agencija za bezbednost saobraćaja

Izvor: www.razvojkarijere.bg.ac.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: