Otvoren konkurs za drugi ciklus NELT edukativnog programa

Kompanija NELT objavila je konkurs za učešće u drugom ciklusu jednogodišnjeg „NELT edukativnog programa“ namenjenom studentima, koji se realizuje u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12Hub.

U okviru programa, dvadeset izabranih studenata imaće priliku da razvijaju praktične veštine iz domena kreativnosti i preduzetništva, kao i da rade sa istaknutim predavačima iz Srbije, regiona i Evrope. Prijave se mogu obaviti popunjavanjem online formulara koji se nalazi na stranici www.nelt.rs. Konkurs je otvoren do 10. aprila 2016. godine.

U skladu sa strategijom svog društveno odgovornog poslovanja NELT podržava talentovane studente i pomaže onima koji će u budućnosti biti nosioci napretka. Cilj jednogodišnjeg „NELT edukativnog programa“ je da se studenti kroz timski rad upoznaju sa veštinama i tehnikama povezivanja umetnosti, novih tehnologija i komunikacionih sistema, razmene iskustva i steknu praktična znanja, kako bi se pripremili za svoje buduće profesionalne karijere.

„Drugi ciklus Nelt edukativnog programa dokaz je da partnerstva biznisa i kulture funkcionišu a da su najbolja kada kreiraju i kanališu kvalitet, znanje i konkretne sadržaje. Postavljajući nove standarde za međusektorsku razmenu znanja i veština dajemo priliku studentima iz cele Srbije da se usavršavaju kroz integrisanu teoriju i praksu iz različitih oblasti.“ izjavio je Marko Milanković, menadžer komunikacija Nelt Grupe.

Program se realizuje kroz saradnju sa sedam fakulteta Univerziteta u Beogradu i Univerziteta umetnosti (Elektrotehničkog fakulteta, Arhitektonskog fakulteta, Fakulteta dramskih umetnosti, Fakulteta likovnih umetnosti, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta organizacionih nauka i Fakulteta primenjenih umetnosti) a za učešće se mogu prijaviti i studenti svih drugih srodnih privatnih i državnih fakulteta sa teritorije Srbije koji su  stariji od 19 godina. Program će biti sastavljen iz devet višednevnih radionica iz različitih oblasti – od ekonomije i preduzetništva, preko kritičke teorije i kulturnog menadžmenta, do dramskih umetnosti, dizajna i novih tehnologija.

„Učešće u NELT edukativnom programu omogućilo mi je da shvatim šta sve interdisciplinarnost danas može da podrazumeva i obuhvati, što je značajno promenilo način na kojim razmišljam u okviru svog rada. Saradnja i druženje sa učesnicima programa doveli su do bolje razumevanja pozicije u kojoj se nalazimo u društvu i životu i naših sličnosti, razlika i znanja koje svakako vidim kao potencijal za budući zajednički rad.“ rekao je Mihailo Mandić, polaznik prvog ciklusa programa, student Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

Najkasnije do 10. aprila 2016. godine, neophodno je ispuniti online formular koji se nalazi na stranici www.nelt.rs, kao i priložiti portfolio koji sadrži kratku biografiju i izbor studentskih radova na e-mail office@novaiskra.com sa naznakom –“NELT edukativni program 2016.” Svi učesnici konkursa biće obavešteni o rezultatima prvog izbornog kruga najkasnije do 15. aprila 2016. godine.

Izvor: BIZLife

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

  • Atlantic Grupa otvara konkursza plaćenu letnju praksu u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Praksa je namenjena studentima završnih godina i organizuje se u sledećim područjima: Zagreb (Prodaja & IT) Beograd (IT) Ljubljana (HR & Pravni... Pročitajte više »»
  • Akademija 28 (Đuro Salaj AD) raspisuje konkurs za Kreativne volontere zainteresovane za sticanje praktičnih znanja iz oblasti organizacije i promovisanja različitih vrsta kulturnih događanja (muzika, film, pozorište, izložbe) i pratećih... Pročitajte više »»
  • Namenjen je studentima svih obrazovnih profila, starosti od 18 do 26 godina, koji imaju želju da se upoznaju sa startap svetom, procesom kreiranja inovacija, kao i da upoznaju svoje kolege i koleginice sa drugih fakulteta. Studenti podeljeni u 10... Pročitajte više »»
  • Učešće u programu omogućiće polaznicima da sagledaju širu sliku i da kroz predavanja i radionice upoznaju ne samo sa funkcijama HR-a, već i celokupnim biznis okruženjem. Mladi će imati priliku da čuju više o HR procesima kroz konkretne... Pročitajte više »»
  • Top Talent Program kompanija msg global solutions & msgNETCONOMY je namenjen studentima i diplomcima koji žele da se usavršavaju i grade svoju karijeru kroz učešće u izazovnim projektima, u različitim okruženjima i kulturama. Naš program... Pročitajte više »»