Letnje prakse u Ministarstvu prosvete

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije otvara mogućnost studentske prakse za pet praktikanata na period od dva meseca u grupi za razvoj informacionog sistema, u periodu od 15. jula 2015. do 15. septembra 2015. godine.

Program studentske prakse se obavlja kroz rad uz učenje o poslovima:

 • izradi veb aplikacija za potrebe skupljanja i prikazivanja podataka o obrazovnim i naučnim institucijama u Srbiji
 • korisničkoj podršci u procesu skupljanja podataka od obrazovnih i naučnih institicija u Republici Srbiji
 • obradi podataka iz različitih izvora za potrebe Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Praktikant će sve zadatke obavljati uz mentorstvo zaposlenih u grupi za razvoj informacionog sistema Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Radna praksa se obavlja u zgradi Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Nemanjina 22-26, Beograd.

USLOVI ZA PRIJAVU:

 • status studenta na osnovnim ili master studijama (potvrdu obrazovne institucije obezbeđuju samo za studenti koji su izabrani za praksu, tj. nije je potrebno priložiti uz prijave). Na konkurs imaju pravo da se prijave studenti akreditovanih akademiskih i strukovnih studijskih programa svih nivoa.

POTREBNA PREDZNANjA I ISKUSTVA:

 • odlično znanje i iskustvo u programiranju veb aplikacija i poznavanje PHP-a i MySQL-a i poznavanje bar jednog objektno orijentisanog ili funkcionalnog programskog jezika

ili

 • odlično znanje i iskustvo u oblasti veb dizajna: HTML, CSS, JavaScript

Mole se svi zainteresovani studenti da najkasnije do 10. jula 2015. godine svoje motivaciono pismo i biografiju u EuroPass formatu pošalju na http://147.91.185.91/limesurvey/index.php/916996/lang-sr. Biografija i motivaciono pismo treba da sadrže linkove ka radovima studenta iz oblasti veb dizajna ili programiranja aplikacija (bilo da su ovi radovi napravljeni u svrhe vežbe ili u neke druge svrhe). Na razgovor će biti pozvani samo odabrani kandidati 14. jula 2015. Mole se potencijalni aplikanti kojima ne odgovara vreme razgovora za praksu ili same prakse da to naglase u aplikaciji (usklađivanje termina je moguće).

Izvor: www.mpn.gov.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

 • Atlantic Grupa otvara konkursza plaćenu letnju praksu u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Praksa je namenjena studentima završnih godina i organizuje se u sledećim područjima: Zagreb (Prodaja & IT) Beograd (IT) Ljubljana (HR & Pravni... Pročitajte više »»
 • Akademija 28 (Đuro Salaj AD) raspisuje konkurs za Kreativne volontere zainteresovane za sticanje praktičnih znanja iz oblasti organizacije i promovisanja različitih vrsta kulturnih događanja (muzika, film, pozorište, izložbe) i pratećih... Pročitajte više »»
 • Namenjen je studentima svih obrazovnih profila, starosti od 18 do 26 godina, koji imaju želju da se upoznaju sa startap svetom, procesom kreiranja inovacija, kao i da upoznaju svoje kolege i koleginice sa drugih fakulteta. Studenti podeljeni u 10... Pročitajte više »»
 • Učešće u programu omogućiće polaznicima da sagledaju širu sliku i da kroz predavanja i radionice upoznaju ne samo sa funkcijama HR-a, već i celokupnim biznis okruženjem. Mladi će imati priliku da čuju više o HR procesima kroz konkretne... Pročitajte više »»
 • Top Talent Program kompanija msg global solutions & msgNETCONOMY je namenjen studentima i diplomcima koji žele da se usavršavaju i grade svoju karijeru kroz učešće u izazovnim projektima, u različitim okruženjima i kulturama. Naš program... Pročitajte više »»