Letnja IT praksa u kompaniji Asseco SEE

Otvoren je poziv za letnju praksu za studente i diplomce sa fakulteta informatičkog i elektrotehničkog usmerenja Univerziteta u Srbiji, u jednoj od najvećih IT kompanija u Evropi, Aseku SEE (Asseco SEE). Ove godine, pokrenut je i poseban sajt, gde studenti mogu da se prijave do 17. juna http://journey.asseco.com/. Najuspešnijim studentima, nakon prakse, biće ponuđen i posao.

“Aseko putovanje (Asseco Journey), kako smo pre sedam godina nazvali ovaj program praksi, naš je najuspešniji projekat za edukaciju i odabir budućih uspešnih IT stručnjaka. Svake godine beležimo rast u broju prijavljenih studenata, ali i onih koje želimo da, nakon praksi, zadržimo u kompaniji,“ izjavila je Slađana Milenković, HR menadžer Asseco SEE. „Kao lider u IT sektoru, Aseko edukaciju studenata, mentorski rad i pomoć u njihovoj karijeri i zapošljavanju vidi kao svoju društveno odgovornu obavezu“, dodala je Milenković.

Sedmu godinu zaredom, letnja praksa biće organizovana u kompaniji Aseko SEE, u dva termina, od 4. do 29. jula i od 1. do 26. avgusta, a broj mesta je ograničen. Odabrani studenti i diplomci učestvovaće u čitavom procesu od razvoja, implementacije i održavanja softvera i IT sistema, koji se u našem slučaju kreira u Srbiji, a izvozi na svetsko tržište. Studenti će kroz mentorski rad sa iskusnim inženjerima, steći svoje prvo iskustvo, a najboljima će biti ponuđen posao.

Četvoro studenata koji su pohađali letnju praksu Asseco Summer Internship prošle godine, dobilo je posao u ovoj kompaniji. Za letnju praksu 2015. prijavilo se čak 165 studenata, do kojih je odabrano 57, duplo više nego 2014. godine. Od početka programa letnjih praksi, do sada prošlo preko 300 studenata, koji su imali priliku da nauče kako se radi u timu i rešavaju realni poslovni problemi. Čak 30 učesnika dosadašnjih praksi dobilo je posao u kompaniji Asseco SEE.

Nakon ankete sprovedene među učesnicima prošlogodišnje prakse, čak 97 odsto njih reklo je da bi želelo da bude deo Asseco SEE tima i da bi preporučili tu kompaniju kao poželjnog poslodavca.

O Asseco SEE

Asseco SEE d.o.o. BEOGRAD u Srbiji je lider u oblasti ICT čija softverska rešenja pokreću čitavu domaću finansijsku industriju, od banaka, preko velikih preduzeća, do državnih institucija. Asseco SEE d.o.o. BEOGRAD pod tim imenom u Srbiji posluje od 2009. godine, a njegovi stručnjaci razvijaju softver koji se primenjuje u Srbiji i 25 zemalja sveta. Sa svojih 450 zaposlenih u Srbiji,  deo je Asseco South Eastern Europe grupe, regionalnog lidera u razvoju sopstvenih softverskih rešenja i usluga u regionu Jugoistočne Evrope u finansijskom sektoru, javnoj upravi, administraciju i telekomu. Od 15 najvećih banaka u Jugoistočnoj Evropi, više od 10 banaka su već Asseco SEE klijenti. Asseco SEE grupa zapošljava više od 1.300 ljudi u 12 zemalja i članica je Asseco grupe, među najvećim ICT kompanija u Evropi.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

  • Atlantic Grupa otvara konkursza plaćenu letnju praksu u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Praksa je namenjena studentima završnih godina i organizuje se u sledećim područjima: Zagreb (Prodaja & IT) Beograd (IT) Ljubljana (HR & Pravni... Pročitajte više »»
  • Akademija 28 (Đuro Salaj AD) raspisuje konkurs za Kreativne volontere zainteresovane za sticanje praktičnih znanja iz oblasti organizacije i promovisanja različitih vrsta kulturnih događanja (muzika, film, pozorište, izložbe) i pratećih... Pročitajte više »»
  • Namenjen je studentima svih obrazovnih profila, starosti od 18 do 26 godina, koji imaju želju da se upoznaju sa startap svetom, procesom kreiranja inovacija, kao i da upoznaju svoje kolege i koleginice sa drugih fakulteta. Studenti podeljeni u 10... Pročitajte više »»
  • Učešće u programu omogućiće polaznicima da sagledaju širu sliku i da kroz predavanja i radionice upoznaju ne samo sa funkcijama HR-a, već i celokupnim biznis okruženjem. Mladi će imati priliku da čuju više o HR procesima kroz konkretne... Pročitajte više »»
  • Top Talent Program kompanija msg global solutions & msgNETCONOMY je namenjen studentima i diplomcima koji žele da se usavršavaju i grade svoju karijeru kroz učešće u izazovnim projektima, u različitim okruženjima i kulturama. Naš program... Pročitajte više »»