Konkurs za XXI generaciju stažista BCBP

Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) otvorio je konkurs za prijem XXI generacije stažista. Program stažiranja traje ukupno šest meseci i podrazumeva angažman od minimum jednog dana nedeljno, uz dodatni rad prilikom većih projektnih dešavanja.

Nova generacija stažista BCBP će od februara do avgusta 2017. kroz edukaciju i praksu steći znanja o istraživačkim tehnikama i dublje razumevanje aktuelnih bezbednosnih tema, a učešćem u organizaciji stručnih događaja i bolje upoznati bezbednosnu zajednicu. Tokom stažiranja polaznici će se usavršavati i u predstavljanju nalaza istraživanja, a uz podršku mentora biti u prilici da napišu istraživački rad koji će biti objavljen na sajtu BCBP.

Rok za prijavu je 30. januar 

Ukoliko ste zainteresovani, pošaljite svoju prijavu do 30. januara 2017. godine na adresu: office@bezbednost.org sa naznakom „PRIJAVA NA KONKURS ZA STAŽIRANJE“.

U prijavi treba poslati:

 • biografiju, ne dužu od 3 strane;
 • motivaciono pismo, u kojem su navedeni: a) razlozi zbog kojih konkurišete za praksu u BCBP; b) zašto mislite da ste dobar kandidat za program stažiranja; c) tema/oblast koja vas posebno zanima.
 • primerak ili deo ranije napisanog rada (seminarski, diplomski, istraživanje, analiza, esej i slično), ne duži od 5 strana.

Tražimo kandidate koji su:

 • Nedavno diplomirali ili su postdiplomci ili na završnoj godini studija na nekom od fakulteta društvenih nauka (Fakultet političkih nauka, Fakultet bezbednosti, Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Filozofski fakultet, Fakultet organizacionih nauka i sl.);
 • Odlično znaju engleski jezik (sposobnost samostalnog korišćenja literature na engleskom jeziku, pisanje na istom kao i prevođenje sa engleskog i na engleski);
 • Zainteresovani, informisani i upućeni u društveno-politička dešavanja;
 • Kompjuterski pismeni;
 • Veoma motivisani.

Novom, XXI generacijom, program stažiranja BCBP ulazi u jedanaestu godinu postojanja. Više od 150 stažista različitih obrazovnih profila učestvovalo je u projektima i programskim aktivnostima BCBP, a desetoro je dobilo i zaposlenje u organizaciji.

Više pojedinosti o programu stažiranja možete pronaći u PDF dokumentu ispod ili na ovom linku.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

 • Atlantic Grupa otvara konkursza plaćenu letnju praksu u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Praksa je namenjena studentima završnih godina i organizuje se u sledećim područjima: Zagreb (Prodaja & IT) Beograd (IT) Ljubljana (HR & Pravni... Pročitajte više »»
 • Akademija 28 (Đuro Salaj AD) raspisuje konkurs za Kreativne volontere zainteresovane za sticanje praktičnih znanja iz oblasti organizacije i promovisanja različitih vrsta kulturnih događanja (muzika, film, pozorište, izložbe) i pratećih... Pročitajte više »»
 • Namenjen je studentima svih obrazovnih profila, starosti od 18 do 26 godina, koji imaju želju da se upoznaju sa startap svetom, procesom kreiranja inovacija, kao i da upoznaju svoje kolege i koleginice sa drugih fakulteta. Studenti podeljeni u 10... Pročitajte više »»
 • Učešće u programu omogućiće polaznicima da sagledaju širu sliku i da kroz predavanja i radionice upoznaju ne samo sa funkcijama HR-a, već i celokupnim biznis okruženjem. Mladi će imati priliku da čuju više o HR procesima kroz konkretne... Pročitajte više »»
 • Top Talent Program kompanija msg global solutions & msgNETCONOMY je namenjen studentima i diplomcima koji žele da se usavršavaju i grade svoju karijeru kroz učešće u izazovnim projektima, u različitim okruženjima i kulturama. Naš program... Pročitajte više »»