KOMS i UMRS pozivaju mlade Rome i Romkinje na program treninga i praksi

Krovna organizacija mladih i Udruženje mladih Roma Srbije pozivaju sve zainteresovane mlade Rome i Romkinje, starosti do 30 godina, da se prijave na trening i program praksi u okviru projekta ”Više iskustva za više prilika za zaposlenje mladih Roma i Romkinja”.

Projekat omogućuje mladim Romima i Romkinjama da steknu prvo radno iskustvo, koje će doprineti povećanju njihove zapošljivosti na tržištu rada, kao i težnji da se izbore sa predrasudama društva u koje žele da se uključe. Među najugroženijim grupama u pronalaženju posla spada romska nacionalna manjina, a ako posmatramo po starosnim kategorijama najviše prijavljenih Roma kod Nacionalne službe za zapošljavanje su mladi do 30 godina. Ovim projektom želimo da motivišemo romsku omladinu za aktivno traženje posla, kako bi se prevazišla isklljučenost i začarani krug siromaštva, kroz povećani socijlani kontakt na svakodnevnom nivou van romske zajednice. Podstičemo profesionalni i lični razvoj kako bi se integrisali u društveni život na lokalnom nivou.

U okviru projekta održaće se dve osnovne aktivnosti. Trodnevni trening za jačanje kapaciteta i podizanje zapošljivosti učesnika, kako bi mogli da se uključe u aktivno traženje posla sa stečenim   znanjem i veštinama. Nakon toka imaće priliku da kroz dvomesečne prakse u organizacijama civilnog društva steknu i prva radna iskustva koja bi trebalo da doprinesu njihovom profesionalnom usavršavanju.

Trening će biti održan od 5. do 7. februara u Nišu, a radne prakse tokom marta i aprila u više gradova i opština u Srbiji.

Svi zainteresovani mladi Romi i Romkinje do 30 godina mogu se prijaviti za učešće bez obzira na stepen obrazovanja i dosadašnje radno iskustvo popunjavanjem formulara na linku, najkasnije do 28. januara u 23:59h.

Program treninga možete pogledati ovde, a sve dodatne informacije o projektu i prijavama možete kontaktirati Vladana Đukanovića, koordinatora programa Krovne organizacije mladih Srbije putem emaila vladan.djukanovic@koms.rs.

 

Projekat se finansira iz budžeta Republike Srbije – Kancelarije za ljudska i manjinska prava, u okviru programa radi unapređenja i zaštite ljudskih i manjinskih prava u Republici Srbiji, kao deo programa radi unapređenja položaja i statusa Roma u Republici Srbiji.

Izvor: KOMS

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

  • Atlantic Grupa otvara konkursza plaćenu letnju praksu u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Praksa je namenjena studentima završnih godina i organizuje se u sledećim područjima: Zagreb (Prodaja & IT) Beograd (IT) Ljubljana (HR & Pravni... Pročitajte više »»
  • Akademija 28 (Đuro Salaj AD) raspisuje konkurs za Kreativne volontere zainteresovane za sticanje praktičnih znanja iz oblasti organizacije i promovisanja različitih vrsta kulturnih događanja (muzika, film, pozorište, izložbe) i pratećih... Pročitajte više »»
  • Namenjen je studentima svih obrazovnih profila, starosti od 18 do 26 godina, koji imaju želju da se upoznaju sa startap svetom, procesom kreiranja inovacija, kao i da upoznaju svoje kolege i koleginice sa drugih fakulteta. Studenti podeljeni u 10... Pročitajte više »»
  • Učešće u programu omogućiće polaznicima da sagledaju širu sliku i da kroz predavanja i radionice upoznaju ne samo sa funkcijama HR-a, već i celokupnim biznis okruženjem. Mladi će imati priliku da čuju više o HR procesima kroz konkretne... Pročitajte više »»
  • Top Talent Program kompanija msg global solutions & msgNETCONOMY je namenjen studentima i diplomcima koji žele da se usavršavaju i grade svoju karijeru kroz učešće u izazovnim projektima, u različitim okruženjima i kulturama. Naš program... Pročitajte više »»