BOŠ raspisuje konkurs za učešće mladih u programu radnih praksi

Pozivamo mlade sa teritorije Srbije, da se prijave za učešće u programu kvalitetnih radnih praksi koji realizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ) u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Solidar Suisse – Kancelarije u Srbiji, kao i Američke privredne komore (AmCham). Program praksi se sprovodi drugu godinu za redom u okviru projekta „PRAKSAM II – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse“. Kroz prošlogodišnji program je prošlo 30 mladih ljudi, u 16 privrednih subjekata iz 6 mesta u Srbiji, od kojih je 12 tokom prakse ili neposredno nakon završetka dobilo zaposlenje, a još 10 je nastavilo praksu.

KONKURS je otvoren za motivisane mlade koji žele da steknu kvalitetno radno iskustvo kroz praksu u privrednim subjektima širom Republike Srbije. Pored prilike za učenje i sticanje radnog iskustva, Beogradska otvorena škola će mladim praktikantima obezbediti i skromnu novčanu nadoknadu u iznosu troškova toplog obroka i lokalnog prevoza, te mogućnost za profesionalno povezivanje i umrežavanje. Svakom od izabranih praktikanata će biti dodeljen mentor/i iz privrednog subjekta u kojem se realizuje praksa.

Otvorene su praktikantske pozicije u 4 kompanije iz Beograda. Praksa traje 3 meseca – u periodu od januara 2017. godine do kraja aprila meseca 2017. godine.

Uslovi konkursa i način prijave

Za učešće u programu se mogu prijaviti svi nezaposleni mladi, a detaljnije propozicije i zahteve možete videti u opisima pojedinačnih pozicija.

Opšti uslovi konkursa:

 • odlične komunikacijske veštine
 • spremnost na timski rad
 • odgovornost i preciznost u radu
 • spremnost za učenje

Neophodna dokumentacija za prijavu za program radne prakse obuhvata:

 • Radnu biografiju (CV)
 • Motivaciono pismo prilagođeno svakoj poziciji
 • Onlajn formular

NAPOMENA: Jedna osoba može konkurisati na onoliko pozicija za koliko ispunjava kompletne uslove navedene u tekstu konkursa. Ukoliko konkurišete za više od jedne pozicije, molimo Vas da motivaciono pismo prilagodite svakoj pojedinačnoj poziciji.

Svoju biografiju i motivaciono pismo sa jasnim nazivom pozicije za koju se prijavljujete, možete poslati elektronskom poštom na adresu prakse@bos.rs.

Kako bi Vaša prijava bila uzeta u razmatranje, neophodno je i da popunite onlajn formular koji možete naći OVDE.

Rok za slanje neophodne dokumentacije i popunjavanje formulara: 28. decembar 2016. godine, do 12.00 časova (u podne)

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije:

 • Atlantic Grupa otvara konkursza plaćenu letnju praksu u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Praksa je namenjena studentima završnih godina i organizuje se u sledećim područjima: Zagreb (Prodaja & IT) Beograd (IT) Ljubljana (HR & Pravni... Pročitajte više »»
 • Akademija 28 (Đuro Salaj AD) raspisuje konkurs za Kreativne volontere zainteresovane za sticanje praktičnih znanja iz oblasti organizacije i promovisanja različitih vrsta kulturnih događanja (muzika, film, pozorište, izložbe) i pratećih... Pročitajte više »»
 • Namenjen je studentima svih obrazovnih profila, starosti od 18 do 26 godina, koji imaju želju da se upoznaju sa startap svetom, procesom kreiranja inovacija, kao i da upoznaju svoje kolege i koleginice sa drugih fakulteta. Studenti podeljeni u 10... Pročitajte više »»
 • Učešće u programu omogućiće polaznicima da sagledaju širu sliku i da kroz predavanja i radionice upoznaju ne samo sa funkcijama HR-a, već i celokupnim biznis okruženjem. Mladi će imati priliku da čuju više o HR procesima kroz konkretne... Pročitajte više »»
 • Top Talent Program kompanija msg global solutions & msgNETCONOMY je namenjen studentima i diplomcima koji žele da se usavršavaju i grade svoju karijeru kroz učešće u izazovnim projektima, u različitim okruženjima i kulturama. Naš program... Pročitajte više »»