Subotica4Youth – Ljubav i vino

Srbija za mlade se još jednom stavlja u ulogu ljubavi, humanosti. Vodimo vas na nezaboravno putovanje idiličnim vojvođanskim ravnicama, kroz peščare, oaze, vinograde i polja, sve do bajkovitih predela Palića i Subotice, gde ćemo degustirati najlepša vina ovog podneblja uz upoznavanje neodoljive arhitekture grada na severu Srbije. Upoznaćemo se sa mladima iz Subotice, razmenićemo ideje, planirati nova druženja, a za najugroženije prikupiti humanitarnu pomoć.

Grad Subotica se nalazi na severu Republike Srbije, duž glavnih evropskih koridora i između dve reke: Dunava i Tise. Izvanredno kulturno nasleđe, bogato ukrašene građevine, multikulturalni duh i evropski šarm su osobine koje čine ovaj grad drugačijim.

Palić, jezero i naselje sa istim imenom, nalazi se 8 kilometara istočno od Subotice. On uvek nudi nešto novo i neponovljivo, a svake sezone su sadržaji na njemu sve bogatiji. Izvanredni objekti sa početka 20. veka (Vodotoranj, Velika terasa, Ženski štrand i Muzički paviljon), prelep park, prepoznatljivo jezero kao i mir i tišina, čine Palić idealnim prostorom za odmor i uživanje.

Vinarija Zvonko Bogdan – jedna od najmodernijih vinarija u Evropi, nalazi se u poznatom voćarskom i vinogradarskom kraju oko jezera Palić i Ludaš. Vinarija je opremljena modernom tehnologijom za proizvodnju visokokvalitetnih vina isključivo od grožda koje rađa u ovom vinogradu.

Vinski dvor – okružen vinogradima, nudi širok izbor vina. Neka vina iz ovog vinograda imaju geografski zaštićeno poreklo i mogu se probati u starom zasvođenom vinskom podrumu. U sklopu vinarije nalazi se smeštajni objekat i restoran koji nudi veliki izbor specijaliteta mađarske kuhinje. U Visnkom dvoru degustacija 9 vrsta vina uz jabuke, sir i masline.

subotica

Subota 28. mart

07h Polazak iz Beograda
11h Dolazak i smeštaj
12h-14h Obilazak Subotice (uže gradsko jezgro, gradska kuća, Rajhl palata, fontane…)
14-15h Pauza za odmor, ručak
15-18h Otvoreni univerztet – predstavljanje aktivnosti  udruženja, kampanje #MySerbia, networking sa predstavnicima NGO
18-21h Slobodno vreme
21:30h Zajednička žurka

Nedelja 29. mart

10h Odjava iz smeštaja i poseta vinariji Zvonko Bogdan
12h Obilazak Palića
15h Poseta Vinskom dvoru i fakultativno ručak
18h Polazak za Beograd

CENA: 2490 din

U cenu uključeno:

– Prevoz na relaciji Begorad – Subotica – Palić – Beograd
– Noćenje u hostelu Incognito u Subotici u 1/3 i 1/4 sobama
– Obilazak Subotice i Palića

U cenu nije uključeno:

– Ulaznice za vinariju Zvonko Bogdan i Vinski dvor
– Obavezna godišnja članarina Srbija za mlade 400 din

Prijave do 24. marta ili popune mesta:

061/1627226
serbia4youth@gmail.com

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: