Spakujte se brzo i lako

Radujete se odlasku na odmor! Brzi tempo života nameće potrebu da se bar nekoliko dana “isključimo” iz svakodnevice i napunimo baterije za naporne dnevne obaveze. Ali… nekada je lakše da se organizuje čitavo putovanje nego da se odaberu stvari za kofer i njihovo pakovanje.

Svima se desilo bar jednom da otvaranje kofera na željenoj destinaciji izgleda kao horor film, jer je sve izmešano i potpuno izgužvano. Nekada nije samo problem redosled pakovanja već i transport prtljaga, ali postoji rešenje…

Pravilo br.1:

Odaberite stvari koje nisu baš podložne gužvanju. Na taj način možete da izbegnete korišćenje pegle čim stignete u hotel. Kako biste sprečili na vreme tu situaciju, kada krenete u šoping birajte i stvari koje bi vam koristile za put. Bar danas ima dosta materijala koje su zahvalni za pakovanje.

Pravilo br.2:

Prva stvar koju je potrebno da spakujete u kofer, ukoliko volite da sve svoje nosite sa sobom, su peškiri. Lepo ih rasporedite i krenite dalje.

Pravilo br.3:

Iako odlazak na put podrazumeva da na vreme pripremimo sve ono što želimo da ponesemo desiće se sigurno da je bar jedna stvar morala da bude oprana u ”minut do 12”. Peglanje se podrazumeva, ali je važno da ono što ste upravo ispeglali ne “uleti” odmah u kofer već mu dajte malo vremena da se ohladi.

Pravilo br:4:

Odabir kofera. Iako se čini da stvari u velikom koferu mogu jednostavnije da se rasporede ne mora da bude tako. Preveliki ili izuzetno mali kofer nisu idealno rešenje jer ćete u velikom imati višak slobodnog prostora a u malom će stvari sigurno biti sabijene i izgužvane. Pokušajte da odaberete idealnu veličinu kofera jer ćete na taj način uštedeti sebi i vreme i novac.

travel_packing_list

Pravilo br.5:

Možda imate neki svoj redosled pakovanja koje ništa ne može da poremeti, ali uzmite u obzir da je najbolje da posle peškira krenete da slažete one mekše stvari. Razmislite o pakovanju stvari tako da izbegnete one oštre ivice koje često ne izgledaju fenomenalno pogotovo na majicama.

Pravilo br:6

Obuću obavezno ubacite u prazan prostor, a da pri tome izbegnete krivljenje iste ubacite čarape ili nešto drugo mekano i tako rešavate “dve muve jednim udarcem”. Naravno metodom eliminacije ponesite obuću u skladu sa vremenom i obavezama koje ćete imati na putovanju. Ne treba vam 5 pari cipela na štiklu…

Pravilo br.7:

Čim procenite smeštaj, obavezno otvorite svoj kofer. Raspakujte stvari kako biste izbegli ono gužvanje koje je neprijatelj broj 1. Ukoliko ne spadate u grupu onih koji ni za živu glavu ne žele da peglaju na odmoru rasporedite stvari što praktičnije. A ukoliko vam i ne smeta da provučete peglu koji put raspitajte se da li je imaju u hotelu ili ponesite neku malu zgodnu za putovanja.

Srećan put!!!

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: