Najbolje destinacinacije za mlade

Mladi ljudi, željni provoda najćešće biraju već proverema letovališta gde su najbolje žurke na plažama koje negde raju i po 24 sata. Pri odabiru destinacija, mladi se češće vode koja je poznata po žurka, dok im je kupanje u moru u drugom planu.

Prva asocijacija na provod je – Ibica, ali ako već ne možete da sebi priuštite takvo putovanje, onda možete da pronađete sličnu zabavu i kod komšija.

Hrvatska

Zrće važi za jedno od najboljih mesta za letnji provod u Evropi. Žurke traju svaki dan, celi dan, a mladi iz svih krajeva sveta dolaze upravo na ovo ostrvo. Klubovi poput „Papaye“ i „Novalje“ nude nezaboravan program, uz dobru muziku i zavodljive plesačice. Cene smeštaja se kreću od 24 do 120 evra.

Možete da se zaputite i na Brač. Krasi ga 600 metara duga plaža Zlatni rat, na kojoj se nalaze barovi sa nekim od najboljih klubova za dnevni i noćni provod. Bol na Braču ima dugu tradiciju noćnog života. Za smeštaj vam treba najmanje 14 evra.

Grčka

Ako idete put Krita, Hersonisos je prava destinacija za vas. Najpoznatiji svetski di-džejevi zabavljaju mlade iz celog sveta, a žurka počinje u junu i završava se u septembru. Izbor za dobar provod može biti i Pefkohori, gde privatni smeštaj možete naći i za 20 evra.

Zakintos je uvek odlična opcija za mlade. U ovom mestu je zagarantovana zabava 24 sata. Party Village je mesto gde zabava ne prestaje. Sa brojnim klubovima rasutim po glavnoj ulici, njenoj okolini i plaži mesto je raj za neprestanu zabavu.

Velika peščana plaža od devet kilometara daje ogroman izbor za odabir perfektnog mesta za uživanje. Na Krfu mesto Ispos je posebno omiljeno među mladima zbog neiscrpnih mogućnosti za noćni život i zabavu. Šljunkovita plaža dužine oko 1.600 metara nagrađena je plavom zastavicom za čistoću vode.

Sportovi na vodi, poput surfovanja i skijanja na vodi, spadaju u najpopularnije aktivnosti na Ipsosu. Sa ovog dela ostrva pruža se i lep pogled na kopneni deo Grčke, obalu Albanije, kao i na okolne brežuljke pod maslinama i na najviši vrh Krfa – Pantokrator.

baner-Program-stipendiranja-studenata-za-tekstoveCrna Gora

Nezaobilazno mesto za mlade iz regiona je Budva. Na čuvenom Jazu i Pločama žurke ne prestaju preko dana, dok uveče možete da birate između diskoteka poput „Top Hil“, „Trokadero“ i ostalih. Cena smeštaja se kreće između 20 i više evra za noć. Sutomore je takođe popularna destinacija za mlade, koji uz jeftin smeštaj od 10 evra imaju i pregršt opcija za zabavu.

Ukoliko imate novca da posetite neku daleku destinaciju, onda možete da odaberete Indoneziju ili Tajland.

Indonezija

Ukoliko želite da iskusite neke nove destinacije, Indonezija je idealna za mlade, za bekpeking, ima puno kampova, mesta za rafting, a šoping je jedna posebna priča, jer samo Džakarta ima 500 šoping molova, koji su pravi gradovi u malom i nude sve od radnji, hotela, klizališta i sl., tako nešto još ne postoji kod nas.
Najpopulatniji šoping mol je “Manga duo” u kom ima svega od igle do lokomotive. Indonezija zemlja kontrasta i prvo što će vas iznenaditi je gužva, prenaseljenost, mnošto kultura i različitosti, bogati žive u luksuzu odmah do siromašnih, fantastična priroda sa 17.000 ostrva.

Putnici željni avanture, svoje putovanje mogu započeti u Maleziji, nastaviti turu preko Sumatre, jezera Toba, a zatim mogu da posete džunglu sa orangutanima, dođu na ostrvo Java i obiđu Borobodur najveći budistički hram u obliku piramide. Inače, za ulazak u Indoneziju građanima Srbije je potrebna viza koja košta oko 45 dolara, koja se vadi u ambasadi Indonezije.

Mistični Tajland

Upravo zbog povoljnih cena Tajland je primamljiv mladima, put jeste skup, ali za džeperac za dve do tri nedelje ne treba vam više od 200-300evra, jer je sve izuzento jeftino.

Najbolji period za posetu je od septembra do maja. Tamo možete probati kokosovo mleko pravo iz kokosa, možete da se vozite tuk – tukovima, što je pravi doživljaj, posetite najpoznatiju plažu Malibu sa brojnim atrakcijama, obiđete ostrvo Puket, grad Bangkok i još mnogo toga. Viza se za Tajland vadi ili u Zagrebu ili u Budimpešti, jer u Beogradu ne postoji predstavništvo ove zemlje.

Autor: Marija Nikolić (Superodmor.rs)

Izvor: www.superodmor.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: