Evropski pokret: Otvoren konkurs za putovanje po Evropi za studente završnih godina fakulteta

Najbolji studenti završnih godina fakulteta u Srbiji mogu od danas do 16. juna da se prijave za besplatno putovanje po Evropi koje će se održati u julu, saopštio je Evropski pokret u Srbiji.

Kako se navodi, na konkursu se mogu prijaviti studenti starosti do 26 godina koji su upisani na završne godine osnovnih, master studija i apsolventi sa državnih i privatnih univerziteta u Srbiji.

Kriterijumi prema kojima će 50 studenata otići na putovanje su – uspeh na fakultetu, dužina studiranja, poznavanje stranog jezika, materijalno stanje i ranija putovanja po zemljama EU.

Lista će biti objavjena 1. jula, a odabrani studenti na putovanje zajedno polaze 23. jula i dobiće Interejl karte, džeparac i međunarodno putno osiguranje.

Studenti će prvo obići Berlin i tu će se tri dana družiti sa ostalim učesnicima iz regiona, a nakon toga će sami birati svoje destinacije.

Informacije i formular za konkurisanje mogu se naći na stranici www.putujemouevropu.org.

„Na osnovu istraživanje koje je u aprilu ove godine „Epus“ sproveo sa Fakultetom političkih nauka, 35 odsto građana Srbije nikada nije putovalo u Evropu, dok je procenat mladih koji uopšte ne putuju oko 15 odsto i to uglavnom zbog lošeg materijalnog stanja“, navodi se u saopštenju.

Projekat „Putujemo u Evropu“ organizuju 13. godinu zaredom Evropski pokret u Srbiji, Fondacija „Robert Boš“ i Balkanski fond za demokratiju.

Izvor: Blic

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: