Stipendije Vlade Republike Francuske

Francuske studije i diploma način su da se ambiciozni mladi izdvoje iz svoje sredine i steknu bolje adute u potrazi za radnim mestom ili boljim poslom. Koje sve prednosti nudi Francuska kako bi se studenti iz Srbije opredelili za studiranje na francuski način?

Ove informacije biće dostupne na Putujućem studentskom sajmu samo jedan dan, u sredu 9. novembra od 10 do 18 sati, u holu Rektorata Univerziteta u Novom Sadu.

U saradnji sa Campus France, francuskom agencijom koja se bavi promocijom francuskog visokog školstva, Francuski instituti iz Srbije, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Albanije organizuju Putujući studentski sajam. Sedmu godinu zaredom, sajam se održava u Srbiji i prilika je da srpski studenti dobiju sve korisne informacije o studijama u Francuskoj kao i o frankofonim studijskim programima u Srbiji i na Balkanu. Sajam će okupiti predstavnike francuskih univerziteta, kao i rukovodioce frankofonih studijskih programa u Srbijii i na Balkanu.

Studenti mogu da prisustvuju i tematskim predavanjima o studijskim programima iz sledećih oblasti: tehničkih i primenjenih nauka, ekonomije i menadžmenta, društvenih i humanističkih nauka, francuskog jezika, političkih nauka i prava.

Ambasador Francuske u Srbiji, gđa Kristin Moro otvoriće Studentski sajam u 10 sati, zajedno sa predstavnicima Rektorata Univerziteta u Novom Sadu.

Unapređenje mobilnosti studenata prioritet je Ambasade Francuske i Francuskog instituta u Srbiji u cilju jačanja veza između dve zemlje. Kvalitet francuskih studija potvrđuju međunarodno priznate diplome, a uslovi studiranja veoma su povoljni za inostrane studente zahvaljujući brojnim vladinim subvencijama. Pored toga, studenti iz Srbije mogu da konkurišu za stipendije koje Vlada republike Francuske odobrava svake godine. Konkurs za stipendije za Master 2 i doktorske studije u ko-mentorstvu biće otvoren do 17. marta 2017. godine.

Lokalni Facebook agencije Campus France na srpskom jeziku omogućava studentima iz Srbije da se bolje pripreme za svoje studije.

STIPENDIJE VLADE REPUBLIKE FRANCUSKE

Od 9. novembra 2016. do 17. marta 2017. godine Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji otvaraju konkurs za dodelu stipendija Vlade Republike Francuske za master 2 i doktorske studije u komentorstvu za univerzitetsku 2017/2018. godinu.
Ove stipendije Francuske vlade imaju za cilj jačanje veza i saradnje između dve zemlje kao i podsticanje mobilnosti studenata. Stipendije su namenjene kandidatima koji imaju dobar nivo francuskog ili engleskog jezika, kvalitetan akademski profil i otvorene su za sve struke i studijske programe u Francuskoj. Oko 450 dugoročnih stipendija dodeljeno je od 2002. godine studentima koji su želeli da se upišu na master 2 ili da završe doktorat u Francuskoj. Poslednjih pet godina, Vlada Republike Francuske odvojila je više od milion evra za razne programe stipendija.

Kontakti
Francuski institut u Srbiji
vesna.adamovic@institutfrancais.rs
Tel. 011/3023639
Campus France Serbie
sandra.elezovic@institutfrancais.rs
Tel.011/3023657
Skype CampusFranceSerbie

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: