Prezentacija MSc studija i stipendija POLIMI

Univerzitet Politecnico di Milano će 24. januara u 18h u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu, Kneza Miloša, 56. predstaviti programe master studija i stipendije. Prezentaciju će voditi Chiara Mambretti iz kancelarije za internacionalne odnose. Ona će zainteresovane uputiti u proceduru prijavljivanja na konkurs za upis i dodelu stipendija. Biće reči o studentskom životu u Milanu kao i o mogućnostima zaposlenja nakon završenih studija.

Prijave za upis na prvi semestar master studija univerziteta Politecnico di Milano primaće se u periodu od 10. januara do 15. marta. Nastava na master studijama počinje u oktobru 2017. Svi prijavljeni studenti biće uzeti u obzir za dodelu PLATINIUM, GOLD i SILVER stipendije, kao i DSU stipendije.

Stipendije su namenjene studentima koji dolaze iz zemalja van Evropske unije. Za dodelu stipendije nije potrebno posebno aplicirati, svi kandidati prijavljeni za upis na Master studije će biti automatski uzeti u obzir i za dodelu stipendije. Godišnja školarina za master studije iznosi 3300€.

Studenti koji još nisu diplomirali mogu konkurisati i bez prethodnog sticanja diplome, tako što će dostaviti uverenje sa fakulteta da mogu steći diplomu pre odlaska na studije u Milano.

Za dodatne informacije o stipendijama i asistenciju prilikom konkurisanja, kao i obaveznu registraciju kandidata, pišite na adresu ivan.mangov@gmail.com

Politecnico di Milano nalazi se medju 20 vodećih univerziteta u Evropi. Sa oko 40.000 upisanih studenata i preko 1000 profesora, najveći je italijanski univerzitet za veliki broj tehničkih i prirodnih nauka, arhitekturu i dizajn. Od svog osnivanja 1863. godine „Politecnico di Milano“ je baziran na kvalitetu i inovaciji nastave, što je rezultiralo uspostavljanjem čvrste saradnje sa privrednim i ekonomskim sektorom, kroz razvoj eksperimentalnog istraživanja i transfer tehnologije.

Među studentima ovog univerziteta bili su i Giulio Natta (dobitnik Nobelove nagrade, izumitelj polypropylena), arhitekta Renzo Piano, Giovanni Battista Pirelli (osnivač kompanije za proizvodnju guma Pirelli) i dizajner Gianfranco Ferrè.

Prema poslednjim istraživanjima (Piepoli, 2015), 70% diplomiranih studenata na Politecnico di Milano nalazi posao u roku od tri meseca, a 90% u roku od šest meseci. Specijalizovani „Career Service“ centar održava kontakte sa svetom industrije i biznisa, nudeći diplomcima preko 200 poslovnih ponuda mesečno.

Izvor: www.razvojkarijere.bg.ac.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: