Poziv za prijave za stipendije za Evropski Forum Alpbach 2016.

Klub Alpbach Beograd, uz podršku UNIQA osiguranja, raspisao je konkurs koji je otvoren 17. juna 2016. godine za stipendiranje studenata iz Srbije za učešće na ovogodišnjem forumu u tirolskom selu Alpbah.

Studenti i diplomci iz cele Srbije svih obrazovnih profila kao i mladi profesionalci do 30. godina se mogu prijaviti slanjem biografije (CV) i motivacionog pisma na konkursi@beoalpbach.org.

Evropski Forum Alpbach (EFA) jedna je od najuglednijih evropskih interdisciplinarnih konferencija, koja se još od 1945. godine održava u Austriji. Svake godine okuplja više od 4.000 učesnika iz preko 70 zemalja, među kojima su Nobelovci, uvaženi profesori, eksperti, istaknuti političari te brojne mlade osobe – stipendisti Foruma i popularno se naziva „Davos za mlade intelektualce“ okuplja 4000 ljudi iz 60 zemalja. Ove godine će se održati od 17. avgusta do 2. spetembra, a stotine učesnika različitog porekla će se okupiti u Alpbahu, da istraže i razmotre mnoge aspekte teme Novo prosvetljenje.

U Srbiji ovaj Forum ima svoju članicu mreže Klub Alpbah Beograd, koji postoji 11 godina i pod pokroviteljstvom Ambasadora Austrije g. Ajgnera godinama prikuplja stipendije za slanje studenata u Austriju i sprovodi licenciranu školu o evropskim integracijama (ASSEI-B).

Stipendija pokriva troskove participacije, smeštaja sa doručkom i troškove puta.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: