Fondacija UniCredit i univerziteti izdvojila 1,4 miliona evra za talentovane studente i istraživače

Fondacija UniCredit i univerziteti je objavila svoj plan za 2016. godinu koji ima za cilj da pruži kontinuiranu podršku talentovanim studentima i istraživačima u oblastima ekonomije i finansija, a koji je usvojio Odbor direktora.

Za 2016, Odbor je usvojio plan aktivnosti koji podrazumeva iznos od 1,4 miliona evra za različite značajne inicijative, a prva počinje već u junu. Plan obuhvata sledeće prestižne nagrade:

• jednu stipendiju “Marco Fanno”
• jednu stipendiju “Crivelli Europe”
• jednu stipendiju za doktorske studije u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD)
• osam stipendija za master studije (LSE, Oxford, BGSE Pompeu Fabra, Toulouse SE, Mannheim, Stockholm SE, Bocconi, Sciences Po)
• dve stipendije “Top-Up Foscolo Europe”
• tri stipendije “Modigliani Research”

Fondacija, koju u potpunosti finansira UniCredit, će nastaviti da sprovodi svoj program iz 2015. godine koji će nadograđivati. Prošle godine obezbeđene su stipendije i bespovratna sredstva za 136 studenata i istraživača iz svih 17 zemalja u kojima je UniCredit prisutan. U pitanju je ukupno 39 inicijativa, od kojih je 16 bilo posvećeno istraživanju, 9 studiranju, a održano je i 8 radionica i 6 sastanaka Fanno alumni.

“U 2016, nove saradnje sa prestižnim istraživačkim centrima i međunarodnim institucijama omogućiće Fondaciji da proširi svoju ekspertizu i da dodatno učvrsti uticaj svojih inicijativa,” izjavio je Franko Bruni, predsednik Naučnog odbora Fondacije UniCredit i univerziteti.

Uporedo sa usvajanjem plana aktivnosti, Odbor direktora Fondacije UniCredit i univerziteti je potvrdio i Naučni odbor za 2016, čiji je član i ove godine Branko Urošević, redovni profesor Ekonomskog Fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Izvor: bif.rs

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: