Vračar Rocks! duplim programom i zvanično otvara šestu sezonu // 21. i 22. oktobar, CZK Božidarac

Drugu polovinu prve decenije postojanja Vračar Rocks! će započeti duplim programom u Centru za kulturu Božidarac 21. i 22. oktobra!
U petak, 21. oktobra, na otvaranju 6. Vračar Rocks! sezone nastupiće gosti iz Grčke, atinski sastav Wish Upon a Star, i to rame uz rame sa Doghouse-om, utemeljivačima kalifornijskog punk-rock zvuka na našim prostorima. Beogradska publika uželela se živih nastupa Doghouse-a, pa su odlučili da specijalno posetiocima Božidarca predstave i neke od novih pesama sa još neobjavljenog albuma „Never cry wolf“. Album bi trebalo da izađe do kraja godine. Kao najavu petog studijskog izdanja Doghouse su nedavno plasirali i spot za pesmu „Off with their heads“, kao i lyrics video za pesmu „Jaded“.
Inače, Doghouse će Wish Upon a Star pratiti tokom njihovog balkanskog dela evropske turenje – i u Beogradu i u Novom Sadu, Lazarevcu i Velikoj Plani.
Žestoko punk-rock veče srpsko-grčkog prijateljstva upotpuniće i nastupi

bendova Younghousbands i Between Two Sides.

Ulaznice su dostupne po pretprodajnoj ceni od svega 300 dinara u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat), dok će na veče koncerta, na ulazu u Božidarac koštati 400 dinara. 
 
Druge večeri otvaranja 6. sezone Vračar Rocks-a! u subotu, 22. oktobra, nastupiće Vampiri, bend koji će nas vratiti u ’50-te i ’60-te godine izvođenjem hitova sa svoja prva tri albuma! 
 
U zlatno doba rokenrola uz Vampire vratiće nes Hunting Souls, bend koji zvuči poput Stray Cats-a, ali i iskusna novosadska rockabilly ekipa Moonshine Aligators.
 
Ujedno, Vampiri će 22. oktobra započeti novu Vračar Rocks! tardiciju ,,1,2,3 iz kućice svi“ u okviru koje će bendovi koji postoje, sviraju i stvaraju duže od 15 godina izvoditi isključivo materijal sa svoja prva tri izdanja!
Na ovaj način će direktan poziv biti upućen starim fanovima bendova da se ponovo okupe na koncertima na koja su ranije redovno odlazili, ali i da se mlađa publika upozna sa atmosferom koju su ti važni bendovi stvarali na samim počecima – pre nego što su postali značajan deo muzičke istorije naših prostora. 
Ulaznice su dostupne po pretprodajnoj ceni od 500 dinara u Felix Shopu (TC Sremska, I sprat).
SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: