„VLAŽNOST“ I „S ONE STRANE“ U DKSG

Ovog vikenda od 15. do 17. aprila u Maloj sali Doma kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu u okviru filmskog programa Panorama biće prikazani filmovi „Vlažnost“ i „S one strane“.

Film „S one strane“ reditelja Zrinka Ogresta (Hrvatska, 2015) dobitnik je nagrade Beogradski pobednik za najbolji film i najbolju režiju u kategoriji Manjinskih koprodukcija u Nacionalnoj selekciji i nagradu žirija Nebojša Đukelić na 44. FEST-u.

Pre 20 godina Vesna se s decom preselila u Zagreb, bežeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Međutim, nakon jednog neočekivanog poziva, na površinu će isplivati tajna koju je kroz sve te godine nastojala sakriti.

Glavne uloge igraju Ksenija Marinković i Lazar Ristovski.

Projekcija počinje u 19 sati.

S_one_strane_plakat

Film „Vlažnost“ Nikole Ljuce (Srbija, 2016) dobitnik je nagrade Beogradski pobednik na 44. FEST-u za najbolji film, a reditelj je dobitnik nagrade za najbolju režiju, a glavni glumac Miloš Timotijević za najbolju ulogu u Nacionalnoj selekciji.

Petar je zgodan i harizmatičan menadžer uspešne kompanije koja velike državne projekte snabdeva građevinskim materijalom. Po povratku sa poslovnog puta, njegova žena Mina ga čeka na aerodromu. Oni dolaze kući i, dok on spava, Mina nestaje bez traga. Petar počinje da laže i skriva njen nestanak, trudeći se da održi savršenu sliku života koji je izgradio. Međutim, u kovitlacu sumnjivih poslovnih dogovora, priprema za porodičnu slavu, sestrinih bračnih problema, nesanice i razuzdanih noćnih izlazaka po beogradskim klubovima, Petrovi strahovi sve više izlaze na površinu i što se on više trudi da ih potisne, oni su sve jači. Pored Miloša Timotijevića, glavnu žensku ulogu igra Tamara Krcunović.

Projekcija počinje u 21 sat.

Cena ulaznice 150 dinara.

Film_Vlaznost___plakat

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: