Prvi put u Beogradu – autentični londonski zvuk, straight across the pond!

Ljubitelji dnb i dubstepa imaće priliku da ove subote 2. decembra u klubu KPTM čuju čuveni dvojac britanskog sastava Problem child, Sumgii i Illamana, sjajan grime, autentični underground zvuk Londona, ali i domaće izvođače kao što su Rahmanee, Džonidža, Dekord i Don Dada u sasvim drugačijem izdanju.

Sumgii i Illaman čine polovinu rep sastava Problem Child. Illaman je jedan od 3 MC-ja (pored Dabbla-e i Dubbledge-a), a Sumgii je njihov bitmejker. Svaki sajfer i EP je Sumgii svojeručno producirao, a Problem Child iza sebe imaju i jedan album – „Confessions of a normal human being“.

Međutim, njih dvojica nam neće samo nastupati sa hitovima poput „Quickting“, „ME“, „Sheep“ ili „Woddle“; Sumgii iza sebe ima gotovo 20-godišnju karijeru bitmejkera/producenta za sastave LDZ (ili LonDonZoo), 616 (poznatiji kao i Cult Mountain), i Piff Gang, kao i solo umetnike poput Black Josh-a, Milkavelli-ja, i Onoe Caponoe-a.

Illaman je MC koji je karijeru počeo kao vokalista metal/rep benda Flict; slušao je i nastupao na piratskom radiju, postao deo rep ekipe Tomb Crew i onda se probio kao drum’n’bass MC. Illaman iza sebe ima nekoliko solo albuma i EP-ja,  poput „1 hour bangers“ vol. 1 i 2, i „Wonky Face“. Tokom 2017. je nastupao kao Goldie-jev zvanični MC širom sveta, a krajem oktobra je uspešno odradio turneju sa francuskim legendarnim hip hop sastavom Chinese Man.

Sumgii i Illaman su mnogima omiljeni za saradnju, od Foreign Beggarsa (koji s njima imaju mnogo predstojećih, ali i već snimljenih singlova), preko Rag’n’bone Man-a, do mančesterskog sastava LEVELZ (od kojih Black Josh često ima Sumgii-ja iza sebe kao producenta, a Illaman često nastupa kao gostujući MC na njihovim koncertima po Britaniji).

Ono što nam oni donose je pravi UK zvuk – bilo da je to boombap, rep, grajm ili još neki iznenađujući, vanžanrovski hit, sa njima ćete doživeti svoje parče podzemlja Londona u Beogradu.

Uz njih, premijerno će debitovati svoje halftempo/grime/garage setove Džonidža, Rahmanee i Dekord. Uz Džonidžu, na mikrofonu će biti Don Dada.

Ovo je prilika da čujete nešto novo od već poznate ekipe, i da možda čujete nešto što ste oduvek hteli od faca koje nam prvi put stižu. Nećete pogrešiti ako posetite našu žurku, jer je ovo ujedno PRVA U NIZU žurki koje sastav Vazda Garant planira da vam priredi.

KPTM, 2. decembar 2017. Nema nigde drugo gde biste mogli biti.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: