Ovog petka vrele plesačice okupiraće Beograd – Couple up!

Couple up organizacija ovaj petak začiniće vrelim dancehall pokretima i jamajčanskom energijom u klubu KPTM s početkom od 23 časa.

Tom prilikom otvoriće i treću sezonu Couple up žurki, jedinistvenim po svojstvenom vajbu, a organizatori kažu da će to biti jedan od najvrelijih događaja do sada s obzirom na to da će plesni podijum prodrmati poznate dancehall igračice iz Srbije i regiona.

Kome može da smeta vetrovita hladna jesen kada su na podijumu devojke iz Hot it up i Dubble Sickz Squad plesnih grupa?

Zarazni afrobitovi I vrela energija nisu rezervisani samo za leto, dođite do osetite pravu energiju Jamajke u klubu KPTM.

Više o ovom događaju možete pročitati na Facebook event-u.

Hrvatsku plesnu grupu “Hot It Up” čine tri devojke Hrvatske. Do sada su nastupale na eventima i festivalima širom zemlje, kao što su Outlook festival 2013, 2014, 2015, 2016, Seasplash festival, Fistt Art Fest, Femme Attack, Buena Vista Social Club, Sirup (predgrupa za Las Balkanieras), ROJC, Lemon- RnB confusion/Blackout, Katran- NO BEHAVIOUR a od inostranih nastupa tu su I Hot Wuk Party (London, UK), Da hip hop show (Pariz, France) i Dub Lab (Ljubljana, Slovenia). Kada je muzika u pitanju one biraju  najbolje od dancehalla pravo s Jamajke, uz neodoljivi miks afričkog zvuka, a što se tiče plesa, samo ime govori…Hot It Up!

igracice-5

Nemanja Prelević pod umetničkim imenom Groovin Skull ljubav prema plesu gaji punih 15 godina. Svoj plesni put započinje brejkdensom, hip hopom, da bi se kasnije pronašao u jamajčanskom plesu i muzici zvanoj dancehall. Prvi u Srbiji pokreće dancehall kao plesni pravac, i postaje prvi plesač i predavač istog.

Ljubav prema Jamajci i ovom plesu ga vodi dalje i dublje u svet plesa. Pored redovnih časova koje održava u Novom Sadu i Beogradu, Groovin Skull širi svoju kreativnost i na internacionalnoj sceni, održavajući radionice plesa u Rusiji, Grčkoj, Sloveniji, Hrvatskoj.
2012.godine je pozvan u Roterdam na takmičenje za Dancehall kralja Evrope.

Dubble Sickz Squad je dancehall plesna grupa iz Slovenije formirana  2013. Do sada su njene članice nastupale na reggae-dancehall dogadđima kao što su Overjam International Reggae Festival, koncert Athonya B-a, Phat&Tight, SlovenJah Soundsystem Conference kao i na nacionalnim plesnim festivalima :Festival plesa Piran te i u Plesnom Teatru Ljubljana.

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: