Lana Tafi – edukacija mladih o falsifikovanim lekovima i predstavljanje istoimenog edukativnog stripa u DKSG

U petak 27. maja u 19 časova u Klubu-knjižari Magistrala Doma kulture „Studentski grad“ biće održan program „Lana Tafi – edukacija mladih o falsifikovanim lekovima i predstavljanje istoimenog edukativnog stripa“. Strip Lana Tafi predstaviće Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije, filmski i književni kritičar i strip scenarista.

Opasnost od falsifikovanih lekova po ljudski život je ogromna, od čega nije zaštićena nijedna zemlja, pa ni naša. Takođe, nažalost, ova pojava sve više utiče i na mlade. Oni u kontakt sa ovim proizvodima dolaze preko interneta i društvenih mreža, koristeći ih uglavnom u rekreativne svrhe, ali nesvesni da time ozbiljno i dugoročno ugrožavaju svoje zdravlje. Kako bi se deci, tinejdžerima i studentima pojasnila ova tema na pristupačan i zanimljiv način, napravljen je edukativan strip „Lana Tafi“ u formi interaktivne igre – priče sa više krajeva.

Ovaj projekat je okupio referentne državne i međunarodne institucije u Evropi i Srbiji koji se bore protiv falsifikovanih lekova, a na samom stripu su radili mr.farm. Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije koji je pored pisanja scenarija bio i vođa projekta, i Boris Nenezić, diplomac Akademije primenjenih umetnosti Univeziteta u Beogradu i uspešan ilutrator i strip autor, dok je koncept definisao dr Domeniko Di Đorđo iz Italijanske agencije za lekove.

lana-tafi

SHARE

Pročitajte ostale članke iz ove kategorije: